Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac REZIME RADA I NOVI PLAN Podijeli

Možemo! ide žešće: Razbiti okove koruptivno klijentelističkog sustava koji je zarobio Karlovac

U godinu dana rada nastojali su otvoriti čim više tema, riješiti probleme građana, a za sebe kažu da su progresivna oporba

Otkrili smo brojne probleme, propuste, troškove, no nitko dosad nije snosio nikakvu odgovornost. Želimo razbiti okove koruptivno klijentelističkog sustava koji je zarobio grad.

Poručili su to danas vijećnici  gradski i županijski vijećnici Možemo! rezimirajući prvu godinu svog rada u gradskom vijeću i županijskoj skupštini.

Raspon tema kojima se bave je širok, od zdravstva do ekologije, kulture, ali ono što žele jest i predlagati rješenja.

Draženka Polović podsjetila je da su postavili više od stotinu vijećničkih pitanja, sudjelovali u svim savjetovanjima, prenosili pitanja i razmišljanja Karlovčana, vratili u fokus obrazovanje, kulturu, a otkrili i skandale. Radi se o slučajevima računa za usluge odvjetnika, do članova upravnih vijeća u kulturnim ustanovama koji zapravo to i nisu, a vladajućih ih navode.

Polović kaže da nitko za dosad otkriveno nije snosio odgovornost, a plaća i pozicije su tu, odnosno dobiva ih.

Možemo je bio aktivan i u pitanjima zdravstva te ekologije, a Dubravko Golubić podsjetio je na teme kamenoloma Lasinja te HE Lešće. Bavili su se i radom županijskih ustanova i tvrtki, te kako je ustvrdio, naišli na nepoštivanje propisa i nenamjensko trošenje sredstava, kazao je Golubić.
Najnovija afera željezo, smatra, pokazala je da su bili u pravu i u ovim sustavima treba rješavati probleme i oko članova upravnih vijeća te nadzornih odbora, ali i ravnatelja te direktora

Vlatka Krizmanić osvrnula se na probleme u sektoru zdravstva tražeći spajanje uprava domova zdravlja u županiji, a podsjetila je i na zahtjeve da se smanji cijena najma u tim domovima za ordinacije što je i učinjeno.

Za gradskog vijećnika Dobrišu Adameca bitno je uvođenje građanskog odgoja za što će već na sljedećoj sjednici predložiti amandman, a kaže da su “progresivna oporba”.

-Otvaramo teme u javnom prostoru, koristimo  dostupne mehanizme političkog sustava, a cilj je unaprijediti život grada, ne čekajući nove izbore, rekao je podsjećajući da im je bitna transparentnost podataka i registara.

Da malim koracima misle do cilja, kaže i Ana Matan.

Prva prilika bit će im izbori za mjesne odbore i gradske četvrti kad misle “razbiti okove ovog koruptivnog klijentalističkog sustava”, rekla je i dodala da je najveći neprijatelj stav da se u Karlovcu ne može promijeniti ništa. Poručila je da će Možemo zato ići malim koracima do velikih promjena.

L.Grčić

 

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

‘Kelteksice’ s pobjedničkim gardom: Odigrale ispod svoje prave razine, ali upisale domaća tri boda protiv Osječanki