Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Nakon stravičnog pokolja stižu reakcije, a uz predsjednika Đukanović, sućut je izrazila i šefica skupštine koja je rekla kako se nada da više nikad neće svjedočiti ničem sličnom u Crnoj Gori Crna Gora će proglasiti tri dana žalosti nakon stravičnog pokolja Agenti FBI-a uklonili su 20-ak kutija iz odmarališta i rezidencije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Palm Beachu na Floridi,  uključujući registratore, setove povjerljivih vladinih materijala, fotografije... Novi problemi za Trumpa: FBI je na njegovom imanju pronašao 11 setova tajnih dokumenata Nakon izgubljenog finala Wimbledona i osvojenog turnira u Washightonu, pobjednički niz Nicka Kyrgiosa stao je u četvrtfinalu Mastersa u Montrealu gdje je u tri seta (7-6(4), (1)6-7, 6-1) bio bolji deseti igrač svijeta, Hubert Hurkacz. U dvoboju odličnih servera (asovi 20-19 u korist Hurkacza) bolji je bio Poljak koji je nakon dva seta bez breaka u odlučujućem, trećem napravio dva i zakazao dvoboj protiv pobjednika ogleda Ruud/Auger-Aliassime. Bio je to drugi ogled Kyrgiosa i Hurkacza i druga pobjeda poljskog tenisača. Kyrgios bez jubilarne, desete pobjede u nizu: Hurkacz bolji! Životni problemi zadesili su ju još kada je bila djevojčica, nije imala ni sreće u ljubavi. Unatoč privatnim problemima, Heche je na poslovnom putu išlo iznimno dobro, a onda je život izgubila u prometnoj nesreći Tužna životna priča Anne Heche: Poginule joj dvije sestre i brat, otac ju je zlostavljao kao curicu

Karlovac MOŽEMO VS GRAD Podijeli

“Možemo” kaže da će Edison i dalje biti bivše kino. Grad tvrdi da je budućnost zagarantirana

Karlovac i dalje neće imati kino, no iz Grada ih demantiraju

Karlovac i dalje neće imati kino, a Edison će i dalje biti samo bivše, kažu to u karlovačkoj političkoj Platformi Možemo! nakon što je Grad Karlovac raspisao javni natječaj za obnovu i opremanje ove kulturno – spomeničke zgrade i radove najavio za proljeće. Jasno im je to, dodaju, iz gradske odluke.

Pomično platno i tribine za sjedenje, multifunkcionalnost dvorane i za druge sadržaje ne govori im da će Karlovčani nakon svega ponovo imati pravo kino.

-Nama je to neprihvatljivo iako smo svjesni da se radi o financiranju europskim novcem, jer smatramo da otvara pitanje razvoja kulture u Karlovcu. To bi trebalo biti riješeno razvojnim i kulturnim strategijama koje su očito za ovu gradsku vlast samo mrtvo slovo na papiru, rekla je Ana Matan.

Strategija bi trebala biti razvojni parametar, a ona je samo jedan običan fajl, dodaje Goran Ilić naglasivši kako je na snazi i dalje loša praska Grada da ne uvažava mišljenje struke, udruga i svih kulturnih djelatnosti.

– U Karlovcu imamo kvalitetnu kino djelatnost i dobre manifestacije, međutim, ovim projektima, kojima je bio cilj obnova Edisona nije se uvažavalo mišljenje struke i sad nitko ne zna kako će Edison izgledati. Zanimljivo da su i konzervatori dozvolili da se izgled zgrade mijenja, kaže Ilić.

Čemu će obnovljena zgrada Edisona služiti, kako će izgledati iznutra iz javnih prezentacija također nije jasno, a za Možemo! je sporno i to što će njime upravljati Gradsko kazalište Zorin dom.

-Po nekoj logici stvari bi Dom Zrinski mogao bi biti pod upravljanjem Gradskog kazališta, a koje bi kao ustanova u kulturi u tom slučaju dobila jednu veliku scenu u kojem bi se mogle gledati opere ili predstave na velikoj sceni, rekla je Vera Mitrović Vrbanac.

Na navode Platforme Možemo! reagirali su iz Grada Karlovca:

Poštovani,
Ovim putem voljeli bi ponoviti neke činjenice i informacije o budućnosti Kina Edison, s obzirom na današnji javni istup platforme „Možemo“ ispred Kina Edison.
Grad Karlovac već niz godina aktivno radi na revitalizaciji zgrade Kina Edison od svojevremenog otkupa objekta od privatnog vlasnika do pripreme i realizacije projekta koji je usmjeren aktiviranju zapuštenih urbanih prostora te očuvanju, revitalizaciji i integraciji kulturne baštine, ali i na njeno tržišno pozicioniranje.
Naravno da je i želja Grada Karlovca da kino Edison dobije modernu kino dvoranu, ali budućnost kina Edison je zagarantirana i to ne samo za kino projekcije već i puno više od toga. Kino Edison smo sagledali šire kako bi osim filmskih projekcija građanima pružili i druge sadržaje i stvorili bolju mogućnost korištenja novouređenog prostora, što ide u prilog samoodrživost Edisona.
Podsjećamo još jednom da se koncept budućeg kina Edison razvijao u suradnji s karlovačkim udrugama i zainteresiranim pojedincima koji se aktivno bave filmskom umjetnosti u gradu Karlovcu (Kinoklub Karlovac i Radar) pa je konačna namjena objekta donesena kroz razgovor svih dionika.
Što se tiče samog izgleda i proširenja zgrade napominjemo da projekt ima sve važeće dozvole i potvrde svih javnopravnih tijela, pa tako i strogih kriterija Ministarstva kulture – Konzervatorskog odjela u Karlovcu.
Projekt će unaprijediti turističku ponudu grada Karlovca revitalizacijom lokacije pokretanjem integriranih inovativnih turističkih sadržaja, odnosno kombinacijom kulturne baštine i modernih tehnologija.
Edison će postati središte festivalskih sadržaja, obrazovnog i konferencijskog turizma, te integrirati različite turističke programa i proizvode kojima su poveznice kulturna baština, audio – vizualne i scenske umjetnosti uz primjenu najmodernijih tehnologija i na tu činjenicu smo posebno ponosni jer smo sigurni da će s takvim konceptom kino Edison postati kultno mjesto za mnogo veći broj naših sugrađana, ne samo ljubitelje dobrog filma.
Realizacijom projekta ostvarit će se pozitivni učinci; obogatiti ne samo svakodnevni život Karlovčana već povećati broj zaposlenih u turizmu, produljiti turistička sezona i inicirati aktivnosti i djelatnosti koje se vežu uz to.
Što se tiče iznesene opaske da je Strategija kulturnog razvoja grada Karlovca samo mrtvo slovo na papiru, to ipak nije tako. Strategija daje smjernice razvoja kulture u periodu 2014 do 2024. Iako se kultura u posljednje vrijeme nalazi u izuzetno teškim okolnostima vezanima za epidemiološke okvire, posebice izvedbene umjetnosti, Grad Karlovac ulaže velike napore da zadrži adekvatnu ponudu kulture za sve zainteresirane građane.
Građani su sigurno primijetili i ulaganja u objekte kulture u proteklom vremenu poput Starog grada Dubovca, fasada Gradskog kazališta Zorin dom, energetske obnove Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, otvaranje Muzeja domovinskog rata Karlovac – Turanj i Glazbenog paviljona, što su sve postignuti ciljevi zadani spomenutom Strategijom kulturnog razvoja Grada Karlovca.
Grad Karlovac će i dalje sukladno Strategiji raditi na financijskoj pomoći svim karlovačkim udrugama i pojedincima koji djeluju na području kulture, biti suradnik ustanovama u kulturi i razvijati infrastrukturne kapacitete potrebne za razvoj kulture. Na tom tragu novo Kino Edison bit će još jedna značajna kulturna točka na karti ne samo Karlovca već i šire”.

Pročitajte i ovo

DOBRO DJELO

Idući tjedan čak četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Karlovcu