Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija MOŽEMO O SLIKAMA Podijeli

Možemo optužilo Furdek Hajdin, Grbu Bujević i druge HDZ-ovce za korištenje djece u kampanji

Razumiju da je strah od gubitka izbora velik…

Možemo! Karlovac osuđuje korištenje snimki djece iz NK Draganić, nastale prilikom posjeta kandidatkinje za županicu Martine Furdek Hajdin, saborske zastupnice i kandidatkinje za ŽS Maje Grbe-Bujević, i drugih HDZ-ovih kandidata i kandidatkinja na predstojećim lokalnim izborima u svrhu predizborne promidžbe.

Link na slike ovdje

Snimke su objavljene na Facebook stranicama HDZ-a Karlovačke županije, kažu u Možemo.

Podsjećamo da se na mrežnim stranicama Pravobraniteljice za djecu nalaze vrlo jasne preporuke o zaštiti prava i interesa djece u vrijeme izbora. U tim preporukama, među ostalom stoji da „svi prostori u kojima organizirano borave djeca – domovi, centri za djecu, sportski i drugi klubovi za slobodne aktivnosti djece – trebaju biti slobodni od promidžbenih aktivnosti političkih stranaka.“

Upozoravamo i da je Državno izborno povjerenstvo uključilo Preporuke pravobraniteljice na svoje službene stranice o lokalnim izborima 2021. Iako razumijemo da je strah HDZ-a od gubitka izbora velik, smatramo da se svi trebamo držati nekih elementarnih pravila izborne borbe i odreći se toga da koristimo djecu u predizborne svrhe. U tu svrhu prijavili smo spomenutu Facebook objavu Uredu Pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo

PRIČAONICE

Ove jeseni za klince “Brbljave srijede” u karlovačkoj Gradskoj knjižnici