Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život UNUTARSTRANAČKI IZBORI Podijeli

Murganić za Plenkovića, Jelić (još) šuti

Novi predsjednik HDZ-a, prema Statutu stranke, treba biti izabran do 17. ožujka

Dok nekadašnja ministrica i aktualna predsjednica Zajednice žena HDZ-a Nada Murganić i dalje podržava Plenkovića na mjestu šefa stranke, njen županijski šef Damir Jelić šuti.

Unutarstranački izbori u HDZ-u, koji bi se trebali održati u ožujku, ali još nisu raspisani, već sad imaju dobru predkampanju. Brojni lokalni šefovi HDZ-a i gradonačelnici nižu podršku Plenkoviću, a danas im se pridružila i bivša ministrica Murganić.

Istupila je u, kako je rekla, svoje osobno ime i rekla kako Plenkovića podržava jer je “izvanredan i moderan političar i jako dobar državnik koji nastavlja politiku dr. Tuđmana”.

-Kao državnik zaista se zalagao i zalaže se i nadalje za stvaranje povoljnih i dobrih ekonomskih i drugih dobrih uvjeta života i rada građana Hrvatske i o tome zaista svjedoče rezultati koje je postigla Vlada pod njegovim vodstvom. Smatram da je Andrej Plenkoviću zaista tolerantan, uključiv, da na jedan kulturan, argumentirani način obrazlaže svoje odluke i svoje stavove, da je socijalno osjetljiv, da se zalaže za ranjive skupine, za prava svih naših manjina i manjinskih skupina naših građana. Zalaže se i za veću ulogu i ravnopravnost žena u društvu i on tu političku podršku ne daje samo deklaratorno, jer kao što znamo, uz njegove preporuke i podršku mnoge žene su ostvarile pa i visoko pozicionirane političke funkcije u našem društvu, a i u Europi, navela je Murganić.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u petak će donijeti odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora, a izbor novog predsjednika, prema Statutu, mora biti do 17. ožujka

Je li sve u HDZ-u tako kako ona kaže ili ima onih koji misle drugačije, osobito zato što HDZ-u potpora naroda pada, a izgubili su i predsjedničke izbore, najbolje znaju samu HDZ-ovci. Murganić nema ništa protiv da svatko kaže ono što misli, posebno zato što sada svaki član stranke daje svoj glas.

-Cijenim suprotna mišljenja i pratim u medijima tko je dao kakav komentar odnosno kritiku. U javnom prostoru već su mjesecima prisutni oni koji mu ne daju potporu, koji ga kritiziraju te smatram da svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, i kritičari ali i oni koji nisu kritičari njegove politike.

Jedan od onih koji se još ne izjašnjava je Damir Jelić. A to izgleda ni ne planira. Famozna Istanbulska konvencija njega je čini se davno otjerala od vrha HDZ-a, a informacije da je bliži Stieru i ostalima, nije baš demantirao. Danas je bio kratak u svojoj izjavi.

-Prvo izbori još nisu raspisani, drugo uopće se ne zna tko su kandidati osim aktualnog predsjednika, treće osobno se neću izjašnjavati jer ovo su izbori koji nisu delegatski i moja pozicija predsjednika županijske organizacije ništa ne znači jer je i za mene jednako tako izbor odnosno za tu poziciju. Smatram korektnim da ljudi po savjesti glasuju jedan član – jedan glas, rekao je Jelić za Radio Mrežnicu.

Pročitajte i ovo

BUKA PO LJETI

Glazbeni ljetni kamp sutra u Ladvenjku