Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac BRAVO Podijeli

Muzeju Domovinskog rata na Turnju nagrada u kategoriji najboljeg kulturno turističkog proizvoda

Muzej je osvojio „Plaketu sa srebrnim znakom“ u kategoriji najboljeg kulturno-turističkog proizvoda za 2020. godinu.

U okviru 6. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova održanog u srijedu 5. svibnja 2021. godine Gradskom muzeju Karlovac odlukom je stručnog žirija dodijeljena međunarodna kulturno-turistička nagrada „Plautilla“ za Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj. Muzej je osvojio „Plaketu sa srebrnim znakom“ u kategoriji najboljeg kulturno-turističkog proizvoda za 2020. godinu.

Nagradu je preuzela ravnateljica Gradskog muzeja Karlovac Hrvojka Božić.

Međunarodni kongres povijesnih gradova već tradicionalno organiziraju Grad Solin, Turistička zajednica grada Solina i Hotel President Solin. Međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“ dodjeljuje se institucijama i organizacijama istaknutim u područjima kvalitete i inovativnosti u upravljanju povijesnim gradovima, domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine, kao i promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda. Stručni žiri Međunarodnog kongresa povijesnih gradova nagrade dodjeljuje u tri kategorije: za najbolji kulturno-turistički proizvod, povijesni grad/lokalitet/ustanovu i najbolji kulturno-turistički itinerar.
Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj dom je jedinstvenoj izložbi „Karlovac 1991. – 1995.“. Izložba se sastoji od vanjskog i unutarnjeg postava koje čine više od 400 originalnih muzejskih predmeta, a uređen je na povijesnom prostoru Križanić-Turanj, koji je od 2013. godine na listi Zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Zgrada u kojoj se muzej nalazi jest od velikog povijesnog značaja, arhitektonski je interpretirana kao muzejska tema i muzejski predmet. Prilikom izgradnje muzeja jedan od ciljeva je bio pozicionirati muzej kao karlovački kulturno-turistički proizvod što je osvajanjem nagrade „Plautilla“ i potvrđeno.
Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj za posjetitelje je otvoren cijele godine, od utorka do petka od 8 do 18 sati i vikendom od 10 do 18 sati.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Ipak bez čuda u Zagrebu: ‘Mladostašice’ odigrale jako dobru utakmicu, glatko nadigrale ‘Kelteksice’ i prošle u finale Kupa