Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija PRVE PROCJENE Podijeli

Na 1560 objekata u Karlovačkoj županiji 170 milijuna štete

Do kraja ožujka šteta će biti preciznije utvrđena

Čak 1560 objekata u 11 gradova i općina u Karlovačkoj županiji oštećeno je u velikom petrinjskom potresu, a prema prvoj procjeni šteta je vrtoglavih 170 milijuna kuna.

-Do 23. ožujka odnosno do kraja ožujka ćemo imati preciznije utvrđenu štetu, rekla je županica Martina Furdek Hajdin na aktualnom satu Županijske skupštine.

Prvih pet milijuna kuna koje je županija dobila od države raspodijeljeni su na Karlovac, koji ima najviše, čak 950 oštećenih objekata pa je dobio 2,2 milijuna. Lasinji je otišlo pola milijuna i Vojniću 250 tisuća kuna – za hitne mjere sanacije, statičare, timove na terenu i operativne snage.

Očekuju su značajnija nacionalna i europska sredstva kako bi se obnavljali objekti među kojima je i 71 crkveni objekt.

Situacija nije dobra, ali je bolja nego u susjednoj županiji

-Na žalost zadesila nas je takva situacija, ali ono što  mogu reći da je dobro za našu županiju da je samo pet objekata iseljeno. Nismo imali situaciju da smo trebali naručivati kontejnere za smještaj obitelji. Dio se našao kod rodbine, u Dugoj Resi – ne znam je li to još aktualno, ali jedna obitelj koristi hotelski smještaj zato što je iseljena iz zgrade u Kasaru 2.

Dakle, naša situacija nije dobra, ali je puno, puno bolja nego što je to u susjednoj Sisačko – moslavačkoj županiji, zaključila je Furdek Hajdin.

Pročitajte i ovo

HDZ-OVI KANDIDATI

Bićanić u Saborskom po treći mandat, Plesac u Žakanju po prvi