Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac GLAZBENA ŠKOLA KARLOVAC Podijeli

Na 4. HarmoniKA festivalu u Karlovcu stotinu harmonikaša slavit će Svjetski dan harmonike

Prognoza je pokvarila plan pa će se koncert ove subote umjesto u Glazbenom paviljonu održati u Glazbenoj školi

Četvrti HarmoniKA festival u Karlovcu održat će se ove subote na sam Svjetski dan harmonike.

Okupit će oko stotinu učenika harmonike koji će izvesti skoro sat i pol glazbenoga programa, ali zbog najavljenog kišnog vremena ne u sklopu Proljetnih promenada u Glazbenom paviljonu već u Glazbenoj školi.

– Uz harmonikaške orkestre predstavit će se i harmonikaški kvartet i solisti na harmonici koji su na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima osvojili brojne nagrade. Sudionici programa su Harmonikaški orkestar Glazbene škole u Varaždinu, zatim orkestar Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta pa Harmonikaški orkestar Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba i Harmonikaški orkestar Glazbene škole Karlovac, najavio je na današnjoj pressici profesor Tomislav Krvarić.

Na programu koji počinje u subotu u 10.30 bit će klasična djela, ali i suvremena pop i rock glazba.

Podršku ovom događaju daje Turistička zajednica grada Karlovca koja je HarmoniKa festival uključila u Proljetne promenade koje će ove subote na žalost zbog vremena morati biti odgođene

-Moći će se čuti kompozicije Bacha, Belošickog, Piazzolle, Derbenka, Zolotarjova, ali isto tako i Michaela Jacksona, Danijela Popovića ili Abbe, dodao je.

U slučaju da kiše ipak ne bude, harmonikaši će se preseliti u paviljon međutim za sad su svi zainteresirani pozvani u Glazbenu školu jer ulaz je slobodan, a repertoar sjajan.

– Svi koji se žele pridružiti u subotu proslavi Dana harmonike neka dođu u Glazbenu školu Karlovac, pozvala je ravnateljica Snježana Mrljak.

Pročitajte i ovo

BESPOVRATNE POTPORE

Karlovac za poljoprivrednu proizvodnju i ruralni razvoj osigurao više od milijun kuna