Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac USKORO Podijeli

Na Adventu u Karlovcu čak 124 nastupa, više od 1000 sudionika, stižu Jinx, TBF, Opća opasnost…

Ovim programom Advent u Karlovcu pozicionirat će se kao advent s najbogatijim glazbenim programom u Hrvatskoj

Čarolija susreta Adventa u Karlovac ove se godine održava od 14. do 30. prosinca na prostoru oko Glazbenog paviljona i ispred bivšeg Kina Edison. U programu će sudjelovati više od 1000 sudionika. 

Sudionici stižu iz više od 15 mjesta i gradova Hrvatske i izvest će čak 124 programskih nastupa u svega 17 dana.

Advent će biti otvoren 14. prosinca svečanim paljenjem lampica najvećeg božićnog drvca u Hrvatskoj. A u danima koji slijede nastupaju renomirana imena hrvatske glazbene scene poput  TBF-a, Jinx-a, Opće opasnosti, Zdenke Kovačiček, Vatre, Detoura, Pavela, Mie Dimšić, Detoura, Adastre…

– Očekuje nas i bogatiji tradicionalni i obiteljski program. Nastupit će mnogobrojni zborovi, glazbenici Glazbene škole Karlovac, puhački orkestri, akustični sastavi, folklorni ansambli, kulturno umjetnička društva, tamburaški sastavi, razni teatri, dramske skupine i drugi. Zimski kokteli, razne vrste kuhanih vina, tradicionalna hrana poput sarme, gulaša i kobasica, ali i popularnih germknedli, fritula, palačinki i krafni obilježit će ugostiteljsku ponudu dok će lokalni karlovački i hrvatski suveniri biti u ponudi trgovaca, rečeno je na današnjoj pressici.

Manifestacija će svoja vrata posjetiteljima svakog dana otvarati od 16 sati pa sve do 23 sata. Vikendima od 12  do ponoći.

Večernji koncerti počinjat će u 21 sat

Kao posebna večer je veliki Karlovački plesnjak u nedjelju 30. 12. na zatvaranju Adventa.

– Uz sudjelovanje mnogih plesnih klubova pozivaju se svi Karlovčani da uz nastup Gelato sistersa nakon dugo vremena ožive tradiciju plesnjaka. Domaćih bendova dakako neće nedostajati, a zabavljat će nas lokalni Stringsi, Riversi, Black & White, Are&Be i Spinaker te u akustičnim izdanjima Carlstadt acoustic trio, EoT, Mirna i Marko, Nos tress te mnogi drugi.

Večernji program održava se na Glazbenom paviljonu, a DJ programi i Obiteljski program ispred bivšeg Kina Edison. U DJ programu nastupit će Joe2Shine i Jambeats

Čarolija glazbe svake će se večeri širiti kroz cijeli grad Karlovac, a ovim programom Advent u Karlovcu pozicionirat će se kao advent s najbogatijim glazbenim programom u Hrvatskoj, naglašeno je danas.

Uz glazbu Karlovčani će moći uživati i u Stand Up nastupu Studija smijeha. Humanitarne akcije i ove su godine sastavni dio Adventa u Karlovcu. Sudjelovat će udruga Jak kao Jakov koja će uz pomoć volontera prikupljati sredstva prodajom prigodnih suvenira. Prošle godine prikupilo se gotovo 30.000 kuna. Poklone za djecu slabijeg imovinskog statusa prikupljat će i udruga Rotaract Carlstadt te ih podijeliti potrebitima.

Dan tradicijske kuhinje Karlovačke županije održat će se u nedjelju 23. prosinca kroz cijeli dan u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Karlovačke županije.

– Kroz dva „coocking showa“ posjetitelji će moći uživati u tradicionalnim delicijama Karlovačke županije, a svoje znanje o gastronomiji iskušati kroz Cookviz te uživati u brojnim nastupima.

Više o Adventu u Karlovcu pronađite na Facebook stranici

Doček nove godine i ove će se godine održati u Glazbenom paviljonu uz bogatu ugostiteljsku i trgovačku ponudu. Zabava će trajati cijelu noć, uz domaće snage Black&White te hitove Novih fosila koje izvode Sanja, Zec i Marinko.

Uz bogat program Advent će obilježiti i kvalitetna i raznolika gastronomska i trgovačka ponuda. Ove godine uz još više specijaliteta u čak 10 ugostiteljskih kućica i šest trgovačkih.

– Izabrani zakupci ugostiteljskih kućica su: Restoran DP, Bistro Kastel, ŠuŠu, Lovački dom Muljava, Restoran Fidel Gastro, Holy Donut, Cocktail Corner, Cafe bar VIP, Ukus, Bosiljevac. Trgovačku ponudu ponudit će: Paviljon Katzler, Trgovina Digo, Naklada Šumek, Obrt Ivana, Bosiljevac, Jak kao Jakov. Brojni sponzori podržavaju održavanje manifestacije Adventa u Karlovcu, a među njima treba istaknuti Karlovačko, Coca-Colu i Karlovačku banku.

Pročitajte i ovo

NORMALIZACIJA

Od 1. lipnja u Karlovcu se vraća plaćanje dječjih vrtića, u nižim razredima očekuje se većina učenika