Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac BORLIN BEZ ŽIVOTINJA Podijeli

Na Borlinu bez centra za životinje

Početkom veljače u gradskoj upravi održat ćemo sastanak s predstavnicima udruga i građana koji se bave brigom i zaštitom napuštenih životinja

Centra za životinje na Borlinu neće biti.

Poručili su to iz Grada Karlovca pozivajući se  na izjavu gradonačelnika oko uvažavanja mišljenja građana.

– Kako je dogovoreno na Zboru građana, 12. rujna u MO Borlin, da će pri izradi urbanističkih rješenja za ovaj dio Karlovca biti osluškivano mišljenje građana, premda to nije zakonska obveza, održano je javno savjetovanje o urbanističko arhitektonskoj i hortikulturnoj podlozi za Urbanistički plan uređenja „Borlin-Kupa“.
Tu stručnu podlogu izradilo je Društvo arhitekata, građevinara i geodeta Karlovca, a za javnog savjetovanja na nju je pristiglo 30 obrazaca, primjedbi i prijedloga. Izvješće o provedenom javnom savjetovanju bit će uskoro izrađeno, te objavljeno na službenoj mrežnoj stranici Grada Karlovca www.karlovac.hr.
Nakon izrade konačnog rješenja stručne podloge, koje bi trebalo biti dovršeno da kraja godine, slijedi donošenje odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja ”Borlin – Kupa” na sjednici Gradskog vijeća, postupak javne nabave stručnog izrađivača plana, te njegova izrada.
Istovremeno s javnim savjetovanjem o urbanističko-arhitektonskoj i hortikulturnoj stručnoj podlozi koje je proveo Upravni odjel za prostorno uređenje i provedbu dokumenata prostornog uređenja, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam proveo je javno savjetovanje o Konceptu projekta Centra za brigu o životinjama.
Očitovanje je poslalo 5 predstavnika zainteresirane javnosti.

Među pristiglim primjedbama je i ona koju je u ime stanovnika Borlina, ali i ostalih dijelova Karlovca, popraćenu njihovim potpisima, uputio predstavnik mještana MO Borlina, a u kojoj, između ostalog, stoji da se, osim izgradnji višestambenih zgrada i trgovačkog centra sa zelenom tržnicom, potpisnici u potpunosti protive „mogućnosti gradnje Centra za kućne ljubimce s kratkotrajnim i dugotrajnim boravkom životinja na području naselja Borlin“.
Budući je gradonačelnik Damir Mandić obećao da će pri izradi Urbanističkog plana uređenja Borlin – Kupa uvažiti mišljenje građana, tako će i biti: centra za životinje u njemu neće biti.

– Početkom veljače u gradskoj upravi održat ćemo sastanak s predstavnicima udruga i građana koji se bave brigom i zaštitom napuštenih životinja kako bi zajedno razmijenili stavove i mišljenja o programu i sustavu brige unutar gradskih programa brige o životinjama. Ovim putem zahvaljujem svima koji su svojim formalnim sudjelovanjem i potpisima izrazili svoj građanski stav o navedenoj temi, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić, a objavljuje Grad Karlovac.

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’