Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Crna kronika NAJNOVIJE Podijeli

Na cestu u Ozlju izlilo se 1000 litara smole, cesta i dalje zatvorena za promet

Teret u kamionu kojim su bačve prevožene nije bio pričvršćen

Državna cesta D228 u Ozlju i danas je zatvorena za promet zbog izlijevanja čak 1000 litara poliesterske smole na kolnik. 

Podsjetimo, do izlijevanja ove opasne tekućine došlo je jučer ujutro nakon što je s kamiona pala jedna od bačvi koje su prevožene.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je kamionom upravljao 25-godišnjak i da je na nizbrdici, zbog neučvršćenog tereta u tovarnom sanduku, došlo do ispadanja jednog spremnika na cestu i istjecanja smole u tekućem stanju po kolniku.

– Na mjestu događaja izvršen je očevid i izuzeti uzorci radi daljnjeg vještačenja. Zbog izazivanja prometne nesreće vozaču je naplaćena mandatna kazna, a protiv pravne i odgovorne osobe zbog neučvršćenog tereta bit će podnesen obavezni prekršajni nalog. Promet tim dijelom državne ceste i dalje je zatvoren te se promet za osobna vozila odvija lokalnim cestama, a za teretna vozila preusmjerava se na D-6. Policija radi utvrđivanja eventualnog postojanja elemenata kaznenog djela provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Centar 112 je pak izvjestio kako je kamion s bačvama vlasništvo ozaljskog Aquaestila te da će djelatnici CIAKA-a  danas nastaviti sa sanacijom kolnika.

Pročitajte i ovo

PAZI, DIVLJAČ NA CESTI

U 2021. na cestama povećan broj naleta na divljač: Samo ih za vikend zabilježeno 12