Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Karlovac NOVITET Podijeli

Na Danima piva prisjećamo se bogate povijesti Karlovačkog, a kući nosimo retro suvenire s dizajnom poznatih umjetnika

Suvenirnica se nalazi na Šetalištu dr. Franje Tuđmana i radit će svaki dan trajanja Dana piva od 18 do 24 sata.

Pripreme za 35. izdanje Dana piva privele su se kraju. Ovogodišnja manifestacija će do 30. kolovoza grad na četiri rijeke ponovno učiniti glavnim odredištem za sve ljubitelje piva, vrhunske zabave i druženja s omiljenim društvom. Uz to, Dani piva nastavljaju biti društveno odgovorna manifestacija pazeći na smanjenje ekološkog otiska, odgovornu konzumaciju i potičući razne suradnje s lokalnom zajednicom.

Upravo u vidu ovog posljednjeg, ali nikako najmanje važnog, Karlovačko se udružilo s Gradskim Muzejom Karlovac, Aquatikom – Slatkovodnim akvarijem Karlovac, poznatim karikaturistom Nikom Titanikom te Anđelom Žapčić, ilustratoricom i dizajnericom te jednom od predvodnica kad je organizacija društveno-kulturnih aktivnosti u Karlovcu u pitanju. Suradnja Karlovačkog s ovim institucijama i s renomiranim umjetnicima rezultirala je stvaranjem jedinstvene zbirke uspomena s retro motivima Karlovačkog, Dana piva, kao i drugih prigodnih suvenira Grada Karlovca.
Tako će svi posjetitelji festivala imati priliku kući ponijeti znakovite i zabavne uspomene kao što su majice, pregače, torbe, krigle i podmetači. Suvenirnica se nalazi na Šetalištu dr. Franje Tuđmana i radit će svaki dan trajanja Dana piva od 18 do 24 sata.

Retro suveniri će biti dio i postava izložbe „Karlovačko kroz povijest“, koja u Galeriji ZILIK predstavlja pregled bogate povijesti Karlovačkog, ali i same manifestacije Dani piva Karlovac. Dvjestotinjak zanimljivih predmeta koji će posjetiteljima pričati priču o ovom brendu kroz 170 godina, od najstarijih boca, preko etiketa i krigli, sve do čaša i novinskih članaka od 1900. godine do danas, prikupio je kolekcionar Krešimir Perušić, dok je izložbu postavio Zdenko Barjaković. Izložba je otvorena i besplatna za sve posjetitelje još od početka ovog tjedna i moguće ju je posjetiti do zadnjeg dana u mjesecu kolovozu, u razdoblju od 17 do 22 sata.

Dani piva Karlovac najpoznatiji su i najdugovječniji hrvatski festival piva i gastronomije te prestižni glazbeni festival s dugogodišnjom tradicijom.
Za vrijeme trajanja festivala, ulice, parkovi i perivoji povijesne karlovačke Zvijezde postaju pozornice, restorani, barovi i trgovine koje tijekom pet dana trajanja posjeti više desetaka tisuća posjetitelja i turista.

Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 35. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.

(sponzorirana objava)

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’