Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Sport SJEĆANJE NA LEGENDE Podijeli

Na dugoreškom stadionu svečano otkriven mural u čast Dragutina Drvodelića i Željka Perušića

Palajsa: Ono što je Čavlek bio za Karlovac, to je Drda bio ovdje, a Perušić je vjerojatno bio Luka Modrić svog vremena.

DUGA RESA – Na dan proslave naslova prvaka Prve županijske lige, Nogometni klub Duga Resa 1929 na stadionu je svečano otkrio mural posvećen dvjema legendama kluba – Dragutinu Drvodeliću – Drdi i Željku Perušiću.

U jednoj predivnoj godini za klub, u kojoj smo, osim osvajanja prvenstva, i u finalu županijskog Kupa, realizirali smo jednu ideju na razini grada koja je dugo trajala – kazao je predsjednik kluba Dražen Palajsa.

– Bile su sileme treba li se stadion zvati po Perušiću, koji je bio legendarni igrač, ili po Drvodeliću, koji je, osim što je bio legendarni igrač, bio i legenda kao klupski trener. Ono što je za NK Karlovac Čavlek, to je Drda bio ovdje. I mi smo tu ideju spojili u jednu. Koliko Drvodelić zaslužuje jedan spomen ovdje, toliko zaslužuje sigurno i Perušić. Za mlade generacije, koje ne znaju tko je bio Željko Perušić, on je vjerojatno bio Luka Modrić svog vremena. Tako da mlade generacije, kad budu prolazile ovuda, imat će jedan pogled na ljude koji su iz male Duge Rese napravili veliki iskorak, dogurali do Dinama i Hajduka, do velikih europskih klubova, pogotovo Perušić. I ovo je jedna prilika, kad djeca budu prolazila ovdje, da znaju da su ovdje nekad gazili teren legende kao što su ova dvojica – istaknuo je Palajsa.

Otkrivanju murala nazočio je i Ivan Perušić, brat legendarnog Željka, koji nije skrivao sreću što se klub sjetio odati počast njegovom bratu.

– Dugo vremena ovdje nije bilo o tome riječi. Kad sam čuo da će možda i stadion po njemu nazvati, mislio sam da će to i napraviti jer je on to zaslužio. Živim u Njemačkoj i tamo se isto stadioni nazivaju po poznatim njemačkim reprezentativcima, a Željko je bio stvarno jedan od najboljih igrača u bivšoj Jugoslaviji, a u Njemačkoj je bio jako popularan, prvak Njemačke, olimpijski prvak u Rimu 1960. godine. Po rezultatima zaslužuje tu pozornost.

Iz kluba su zahvalili umjetniku Leonardu Lesiću, koji je izradio mural i na taj način pokazao lijepu gestu prema klubu i legendama.

Pročitajte i ovo

KNJIGA O POVIJESTI

Predstavljena monografija “Stotridesetsedma”: Brigada koja je držala potez od Korane do Kupe