Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Glazba SANJA O EUROSONGU Podijeli

“Na Eurosongu je sve postalo važnije od same pjesme. Zagovaram povratak “Dore” koja je promovirala i autore i pjevače”

Franka divno pjeva, ali problem je u pjesmi. HRT već godinama nema recept za dobru pjesmu

Eurosong je nekad bio društveni događaj, događaj u obiteljima, no zadnjih 20 godina, čini mi se da je izgubio ono što je prvobitno bilo zamišljeno – natjecanje pjesama. Danas je sve važnije od pjesme, puno je važnija ambalaža, spektakl, scenski nastup. Hrvatskoj 

Komentira tako Sanja Doležal, naša poznata pjevačica koja je osim što je Eurosong pratila od malih nogu, imala priliku na njemu i sudjelovati i to s Novim fosilima i “Ja sam za ples” 1987. godine.

-Vidjeli smo svakakvih čudnih nastupa i izvođača, blještavila na van, a srž i kvaliteta pjesme je izgubljena. Mislim tu na melodijsku liniju i kvalitetan tekst, kaže Sanja koja se sjeća vremena kad je toga bilo puno više. Pomalo je razočarana sa Eurosongom kao najvećim europskim natjecanjem kojeg gleda više od 200 milijuna ljudi. – Tu i tamo, usput se provuče neka kvalitetna pjesma, poput Portugalca prošle godine, jednostavna pjesma, duboke emotivne poruke, bez vrištanja i tehničkih eskapada, smatra Sanja. “Srž je emocija”.

Pjesma mora “ući” u uho, nije problem u Franki koja je prekrasna mlada žena koja divno pjeva

HRT već godinama nema dobar recept za odabrati pjesmu

Hrvatska je već dugo bez uspjeha na Eurosongu. – To je problem ljudi koji odlučuju o tome. Hrvatska radio televizija očito već godinama nema dobar recept za odabrati pjesmu. Ja sam zagovornica povratka Dore, gdje su se promovirali autori, pjevači, nakon svake “Dore” ostalo je nekoliko kvalitetnih pjesama u eteru. Te su pjesme znale polučiti bolji uspjeh. Ovo kako to danas bira jedan čovjek na Hrvatskoj televiziji, eventualno dvojica, pa onda tu još kakav interesni lobi, pa možda nešto i ispod stola, to je otužno. Žao mi je Franke, prelijepe mlade žene koja divno pjeva. Nije problem u njoj, već u pjesmi. Ovo što sam čula u prvoj polufinalnoj večeri ne bih rekla da su pjesme, da mi i ponude da ih otpjevušim ne bih mogla. Stvar je ponovit ću, melodijske linije koja mora ući u uho, a  to je popularna glazba koju možemo svi, bez obzira na vokalne sposobnosti, otpjevati ili otpjevušiti, kaže Sanja Doležal.

Pročitajte i ovo

DIO MOG ŽIVOTA

Veseli Badnjak na Mrežnici: Živa svirka, Biondić i sestre Peretin uljepšali dan i otvorili srca