Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac STARE ĆE ZAMIJENITI NOVE VRBE Podijeli

Na Foginovom kupalištu posječene dvije vrbe, bit će i treća. Bile su trule i opasne za građane, kažu u Zelenilu

Građanima, posebno kupačima, sječa vrba na Foginovom nije dobro “sjela”

Hlad na Foginovom kupalištu dragocjen je ljeti, znaju to svi koji ga tamo provode. Ne čudi stoga da je građane ovih dana razljutila sječa dviju vrba na kupalištu, uz samu rijeku.  No, uklonjena će biti i treća vrba i to zato što su  trule.

Da su vrbe u lošem zdravstvenom stanju kažu u karlovačkom Zelenilu.S Gradom su dogovorili njihovo uklanjanje, ali i sadnju novih stabala.

– Tijekom svibnja 2019. godine izvršeno je orezivanje  i uklanjanje suhih grana iz krošanja vrba i drugih stabala na Foginovom kupalištu. Krajem ljeta 2019. godine uslijed jakog vjetra došlo je do loma velikih ogranaka stabala što je pospješilo daljnje propadanje i truljenje vrba. Gljive su uznapredovale i statika je bila značajno narušena. Stabla su detaljno pregledana vizualnom metodom te je uočeno značajno pogoršanje zdravstvenog stanja samog debla i grana krošnje u odnosu na 2019. godinu, pojašnjavaju danas u Zelenilu.

Tijekom ožujka ove godine posadit će ipak četiri nove vrbe i njima popuniti drvored na Foginovom.

– Treba reći kako mlade vrbe koje su proteklih godina posađene na Foginovom kupalištu dobro napreduju i stvaraju dovoljno hladovine za kupače. Isto tako smatramo da će i mlade vrbe  koje ćemo zasaditi dobro napredovati, zaključuju u Zelenilu.

Pročitajte i ovo

SLAVLJE UZ RAZMAK

Finale Zvjezdanog ljeta: Karlovačka milja, proslava Teslinog rođendana, Cener, flautisti, KUD-ovci i Rođendanski bal