Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija SVI NA JEDNOM MJESTU Podijeli

Na Jamadolu umjesto vojnog niče skladišno – obučni kompleks snaga civilne zaštite SKOK

Crveni križ ovdje će dobiti prijeko potrebni skladišni prostor. HGSS-ovci mjesto za spremanje opreme koju koriste za intervencije na vodi. Vatrogasci, ali i sve ostale operativne snage iz sustava civilne zaštite, prostor će koristiti za obuku i vježbe

Karlovački HGSS, županijski vatrogasci i županijski i gradski Crveni križ službeno su danas od Županije na uporabu dobili bivši vojni prostor na Jamadolu.

Prvi je to preduvjet da tamo kroz desetak godine nikne SKOK – Skladišno – obučni kompleks žurnih službi. Radi se o prostoru koji je država na uporabu dala županiji, pojasnila je županica Martina Furdek Hajdin.

-Osim ovog velikog, otvorenog prostora odnosno šume sadrži i 23 zgrade.

Iako se prostor već pomalo stavlja u funkciju, a ima struju i videonadzor, do završnog izgleda i ideje da se ovdje na jednom mjestu smjesti skladišno – obučni centar žurnih službi, proći će još neko vrijeme.

-U prvoj fazi očekujemo da ćemo sve objekte staviti u funkciju. Već smo napola odradili njihovu legalizaciju i upisivanje u katastar. Nakon toga se kreće s našim idejnim rješenjima, da se uključe projektanti i da napravimo rekonstrukciju svakog objekta koji se ovdje nalazi, objasnio je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Karlovačka županija podnijela je zahtjev za darovanjem ovog prostora na Jamadolu. To će se i dogoditi kada korisnici izrade idejno rješenje.

-Već za sljedeću godinu je Karlovačka županija osigurala 200 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju objekata. S 1.3. ćemo tu dokumentaciju imati kojom ćemo to kandidirati za financiranje rekonstrukcije svakog pojedinog prostora. To je ta, prva faza da dođemo ovjde i da počnemo raditi u sadašnjim uvjetima. U idućoj fazi bi bila izgradnja ili nadogradnja budućeg novog centra

Crveni križ ovdje će dobiti prijeko potrebni skladišni prostor. HGSS-ovci mjesto za spremanje opreme koju koriste za intervencije na vodi. Vatrogasci, ali i sve ostale operativne snage iz sustava civilne zaštite, prostor će koristiti za obuku i vježbe. Ne isključuje se pri tom ni izgradnja smještajnih kapaciteta, ali i npr. bazena za obuku ronioca.

Pročitajte i ovo

COVID IZVJEŠĆE

Šest novih slučajeva zaraze koronom, dvoje umrlih