Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac PROZOR U SVIJET Podijeli

Na Katzleru nova stolarija, a dijelom je sufinancira i Grad iz spomeničke rente

U Karlovcuje 500 obveznika plaćanja spomeničke rente, no ove godine nije se naplaćivala 4 mjeseca zbog korone

Paviljon Katzler jedan je od ovogodišnjih objekata čija sanacija stolarije će biti sufinancirana iz sredstava prikupljenih spomeničkom rentom.

Ukupna iskazana vrijednost radova koji će biti izvedeni na Paviljonu je 23.542,50 kuna a Grad Karlovac iz sredstava spomeničke rente za ovaj zahvat izdvojit će 10 tisuća kuna subvencije.

U Karlovcu je 500 obveznika plaćanja spomeničke rente

Povijest malog paviljona Katzler počinje 1891. godine kada je paviljon napravljen kao izložbeni uzorak za Gospodarsku izložbu u Zagrebu. Ovaj mali dragulj velikog sjaja na samom obodu Zvijezde nije samo suvenirnica, muzej, galerija u jednom već i točka susreta, slučajnih i namjernih.
U ovogodišnjem ciklusu obnove objekata iz sredstava spomeničke rente prije Paviljona Katzler, obnovljena je stolarija na objektu u Ulici Ivana Mažuranića, u Zvijezdi.
Od ukupno deset projekata koja su ostvarila pravo na subvencioniranje iz spomeničke rente sedam prijavitelja odlučilo se na korištenje subvencije i daljnju realizaciju obnove. Zahvati koji su u planu odnose se na pročelja, stolariju, statičku sanaciju, krovišta.
Ostali korisnici subvencija svoje radove trebaju privesti kraju do kraja godine, ukoliko im to pandemijske okolnosti dozvole.

Pročitajte i ovo

ZBOG KORONE

MIOŠ prva škola u Karlovačkoj županiji koja sutra počinje s on-line nastavom. Trajat će bar do 12. prosinca