Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac ZA ŠKOLOVANJE Podijeli

Na listi za gradske stipendije 199 učenika i studenata. Dobit će ih samo 78 sretnika

Prijedlog liste za dodjelu stipendija je objavljen do početka idućeg tjedna do kad je i rok za prigovore

Gotovo stotinu učenika srednjih škola i studenata više nego lani javilo se na ovogodišnji natječaj za stipendije Grada Karlovca. Razlog čini se leži u činjenici da su stipendije povećane – učeničke na 500, a studentske na 1000 kuna. Nije zanimarivo ni to što Grad ne traži izvrsne ocjene.

-Opći uvjeti su da redoviti učenici najmanje drugog razreda srednje škole imaju prosjek ocjena prethodnog razreda 4,00, te učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja – prosjek ocjena 3,00. Redoviti studenti najmanje druge godine studija s postignutim uspjehom 3,50 te studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja s postignutim uspjehom 3,00, rekao je danas gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Uz sva ona zanimanja koja su prema preporukama Hrvatskog zavoda za  zapošljavanje deficitarna, Grad Karlovac je dodao još i rani i predškolski odgoj i obrazovanje jer mu u sustavu nedostaje odgojitelja

Prijavilo se 219 kandidata, 96 više nego prošle godine, a 199 ih je zadovoljilo uvjete. Najviše prijavljenih su studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja. Ukupno će stipendije dobiti do sad najviše,  78 učenika i studenata, za što je u proračunu osigurano pola milijuna kuna.

-Osim povećanja u iznosima došlo je i do povećanja broja dodijeljenih stipendija. Za učenike je to 15 stipendija na temelju općeg uspjeha, lani smo dodijelili 10. Za učenike na temelju deficitarnosti dodijelit ćemo 23 stipendije, prošle godine smo dali 15. Za studente na temelju općeg uspjeha dodijelit će se 15, lani 10, a na temelju deficitarnosti 25 stipendija u odnosu na prošlogodišnjih 15, dodao je Mandić.

Prijedlog liste za dodjelu stipendija već je objavljen 30. prosinca. Može ga se vidjeti do početka idućeg tjedna do kada traje i rok za prigovore.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆ(KA)

Građani zadovoljni karlovačkom Čistoćom: Dečki rade dobar posao, ali previše naplaćuju