Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život JESEN U MENI Podijeli

Na ogulinskom području palo 94 litre kiše, u Karlovcu 26

Kiša će padati cijeli dan, ali i sutra uz još hladnije vrijeme

Kiša je u protekla 24 sata natopila cijelu zemlju, najviše Gorski kotar i Jadran. Najviše kiše u Karlovačkoj županiji palo je u Ogulinu, 94 litre.

Rekorder je Begovo Razdolje s 106,5 litara kiše po četvornom metru. Delnice su “popile” 92 litre, Split 84, Hvar 70.

Na karlovačkom području palo je 26 litara, ali zato je Slunj imao 67 te već spomenuti Ogulin čak 94 litre. Kiša pada i dalje, no vodostaji četiriju karlovačkih rijeka su u dalje niži od 4 metra.

Dok kiša zalijeva zapadnu Hrvatsku na sjeveru, od Zagreba prema Varaždinu i Bjelovaru, puše olujni vjetar. MUP je izdao upozorenje građanima da ne izlaze ako ne moraju. Meteorolozi DHMZ-a na Griču ga itekako osjete.

– Tu kod nas na Griču cijelo vrijeme imamo olujne udare, ali i u cijelom Zagrebu. Na karlovačkom području nisu bili tako jaki udari vjetra, ali čim krente prema zagrebačkom području tu uglavnom ima olujnih udara. Ako netko mora na put možda je bolje izbjegavati ta područja. Popriličan je kaos u prometu, ali ima i predmeta koji i po pločnicima koji lete i padaju.

Kiša će nastaviti padati tijekom današnjega, ali i sutrašnjega dana kada će uz to biti i još hladnije. Vjetar bi se trebao smiriti do sutra. Temperature bi opet uzlazno trebale krenuti krajem tjedna, u petak.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA

Blagoslovljeno raspelo na dugoreškoj Staroj cesti: Vraćeno nakon 74 godine