Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Sport VESLANJE Podijeli

Na ovogodišnjem izdanju Karlovačke regate očekuje se oko 80 veslača, trener Katušin nada se ukupnoj pobjedi Korane

Regata se održava u sklopu proslave 442. rođendana grada Karlovca, a središnja utrka bit će 30. memorijalna utrka ‘Bruno Cetinjanin’.

Oko 80 veslača iz zagrebačkih klubova, Vukovara, Ogulina i domaće Korane očekuje se na 68. Karlovačkoj regati, koja će se održati u subotu na Kupi u sklopu obilježavanja 442. rođendana grada Karlovca.

Medalje će se dijeliti u osam kategorija, a uz pehar za ukupnog pobjednika, spreman je i onaj za slavljenike u 30. memorijalnoj utrci ‘Bruno Cetinjanin’. Trener Korane Zlatko Katušin spomenuo je kako u klubu imaju smjenu generacija jer su neki veslači, zbog pandemije, odustali od daljnjeg bavljenja veslanjem. Osvrnuo se na rezultate ostvarene u dosadašnjem dijelu sezone, naglasivši kako imaju jako dobru generaciju kadeta, koja je ostvarila odlične rezultate, i nada se pobjedi na ovogodišnjem izdanju Karlovačke regate.

– Nadam se osvajanju oba pehara – za ukupnog pobjednika regate i memorijalne utrke. Ali ovisit će o odazivu. U ovoj memorijalnoj utrci imamo pet-šest posada koje su unutar sekunde-dvije, tako da je jako nezahvalno prognozirati. U srijedu će biti zaključene prijave pa ćemo moći biti precizniji. Favoriti smo za ukupnu pobjedu i očekujemo da veslači dobro odrade svoj posao – kazao je Katušin.

Obnovljena teretana i konstrukcija splavi, ide se u obnovu energetskih kabela i gromobranske instalacije

Zbog problema s pandemijom prošle je godine zatvorena škola veslanja i smanjen intenzitet treninga pa će u klubu ovu godinu nastojati iskoristiti za konsolidaciju. Za školu veslanja ponovo vlada veliki interes, klub angažirao dodatnog trenera Abdulaha Selimovića, a vrijeme pandemije iskorišteno je i za ulaganje u infrastrukturu.

– Iskoristili smo vrijeme i uredili klupsku teretanu pa će se tijekom zime i ranog proljeća u njoj moći kvalitetno raditi. Imamo slatke brige kako smjestiti sve u tu obnovljenu teretanu pa već razmišljamo kako je proširiti. Veslači veterani su prošle jeseni uredili metalnu konstrukciju splavi, a danas očekujemo dolazak dasaka i drvenih greda pa se nadamo da ćemo je dovršiti do regate. To će nam napraviti naši donatori, Drvo trgovina i tvrtka Zlatka Peterlina, kao doprinos razvoju veslanja u Karlovcu. A s Gradom, koji je vlasnik ove zgrade, dogovorili smo obnovu energetskih kabela, kako bismo dobili dodatnu sigurnost da ne dođe do kakvog požara. Obnovit će se i gromobranske instalacije – kazao je predsjednik kluba Bruno Rogić.

Na konferenciji su bili i Ema Hodak i Igor Šušnjar, trenutno najbolji veslači kluba, koji su izrazili zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone i naglasili da uspješnu usklađuju treninge sa školskim i drugim obavezama.

Nakon karlovačke, u nastavku sezone klub očekuju nastupi na novim regatama, finalu Kupa i Državnom prvenstvu.

Pročitajte i ovo

PEĐA GRBIN

Šef SDP-a u Karlovcu: “Vlada kopira naša stambena rješenja i plasira ih pod svoja. Ovdje smo da pomognemo građanima, to nam je obveza”