Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Županija DUGA RESA Podijeli

Na Vinici postavljen križni put, blagoslov i molitva 12. svibnja

Dugogodišnja župnikova ideja konačno zaživjela

Dugoreška Vinica dobila je Križni put, a danas bi na vrhu brda trebala biti postavljena posljednja, završna postaja. Tako je ideja dugoreškog župnika velečasnog Branka Riseka stara više godina konačno i zaživjela, na radost svih dugoreških vjernika.

-U razgovoru s ljudima vidio sam da se mnogima ta ideja sviđa i polako se stvarala vjerojatnost da se to i ostvari. Ljudi koji su željeli pomoći su se javili, počele su ideje, nacrti i priča se stvarala iz dana u dan. Planirali smo ga postaviti u korizmi, no malo nas je vrijeme omelo, kaže župnik župe bl.A.Stepinca Branko Risek.

Iako bez postaja ipak je tijekom korizme održan veliki križni put iz Duge Rese na Vinicu, a bio je to samo dodatni znak i motiv da se krene dalje.

Križni put odnosno početna postaja je kod spomenika braniteljima kod Đačkog doma, a onda počinju postaje u kojima je završna ona kod Planinarskog doma na Vinici.

Križevi su napravljeni od prokroma i betonirani su u zemlju, a uz još malo posla, kako kaže župnik, križni put bit će gotov danas ili sutra, nakon micanja podloška i letvi. Par dana pričekat će tek početna postaja koja se izrađuje od kamena.

Blagoslov i molitva bit će 12. svibnja kad se očekuju brojni vjernici, a tad je planiran u dugoreškoj župi i susret mladih dekanata. – Bit će to pobožnost Puta svjetla na Vinicu, uz prvu molitvu uz te križeve.

O donatorima križnog puta župnik ne želi jer – oni ne žele. “Zamolili su da se to ne zna javno, pa poštujemo tu njihovu nakanu jer oni tako žele”.

Pročitajte i ovo

KORONA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI

Jedna pozitivna osoba u Ogulinu, u Karlovcu svi negativni