Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac DAJTE 15 SEKUNDI Podijeli

Nabroji do 9 i brzo prijeđi zebru: Pješaci već na trećini prijelaza u prekršaju na križanju Smičiklasove i Kašićeve

Sekunde mogu značiti život, ali i veću sigurnost

Semafor u Karlovcu, na raskrižju Smičiklasove i Kašićeve ulice drži zeleno svjetlo za pješake tek 9 sekundi!

Apsolutno nedovoljno je to vrijeme za prelazak zebre, osobito za starije ljude ili one s djecom, upozorava vijećnik iz gradske četvrti Grabrik Dimitrije Birač. Prvo je upozorenje poslao prije 8 mjeseci, ali do danas – ništa.

-Obavijestio sam i podružnicu Hrvatskih cesta jer je to državna cesta, ali odgovor nisam dobio evo već sedam mjeseci. Tim više što je pročelnica Hermina Komanac tada rekla da će Grad isti dan poslati dopis Hrvatskim cestama upravo radi rješavanja ovog problema. Kao što vidimo problem i dalje postoji. Radovi na dijelu Brze ceste ispred Autobusnog kolodvora su prestali, pa je i taj eventualni argument otpao, kaže Birač.

Prekratko trajanje semafora uzrokuje da pješaci (najviše stariji ljudi i roditelji s djecom) na jednom dijelu križanja ulaze u prekršaj na polovici prijelaza, a na drugom dijelu križanja u prekršaju su već na trećini prijelaza. Očito, nastaje još i velika nervoza zbog žurbe i kod pješaka i kod vozača. Da ne govorim da je ovime povećana i vjerojatnost potencijalnog naleta auta na pješake. Još uz sve to, odmah pored križanja je, valjda ironično, postavljen plakat s glavnom porukom: „Pogledaj prije prelaska ceste“, niže Birač dalje.

Stanari ga mole da se ponovno apelira na institucije i da zeleno na semaforu traje bar 15 sekundi.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”