Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Nacrt karlovačkog proračuna za 2020. na javnoj raspravi. Gradonačelnik poziva građane da sudjeluju u što većem broju

Proračun je planiran na 362 milijuna kuna, kao i ovogodišnji

Nacrt karlovačkog proračuna za 2020. godinu do 7. studenog je na uvidu javnosti. Gradonačelnik Damir Mandić pozvao je sve građane da u što većem broju sudjeluju u javnoj raspravi i zavire u nacrt ovog dokumenta koji je dostupan na gradskom webu.

-Proračun je planiran na 362 milijuna kuna i u konačnici je u relacijama sličan proračunu 2019. godine, rekao je Mandić danas novinarima ispred gradske uprave.

Dio projekata iz ove godine dovršavat će se iduće pa je i novac za njih prebačen u novi proračun. No, ono što bi trebalo obilježiti 2020. u Karlovcu jest projekt Aglomeracije – iliti Karlovca dva u sklopu kojega će se konačno uređivati i Zvijezdu. U proračunu je upravo za njenu rekonstrukciju osigurano oko 45 milijuna kuna.

– Stvarno očekujemo da ćemo napokon u 2020. godini krenuti s rekonstrukcijom komunalne infrastrukture Zvijezde. Tu prije svega mislim na rekonstrukciju Radićeve ulice.

Iako je zbog pronalaska minsko ekplozivnih sredstava došlo do zastoja na uređenju poduzetničke zone u Gornjem Mekušju, Mandić vjeruje da će i ona biti opremljena u idućoj godini. Bit će dovršena i izgradnja vrtića Mahično, a započeti vrtića Dubovac i onda krajem sljedeće godine na red za uređenje doći će i vrtić Banija.

Intenzivno će se raditi i na Urbanističkom planu uređenja ŠRC-a Korana i izmjeni GUP-a. Za ITU mehanizam se čeka odobrenje do kraja ove godine, a najizglednije je da će financiranje biti odobreno za projekt vrelovoda.

Uskoro će biti poznati i rezultati natječaja na koji se prijavila GeotermiKA za istražno područje Karlovac 1. Značajna sredstva ulagat će se u sport, socijalu i kulturu.

Sve to detaljno piše u nacrtu proračuna Grada Karlovca za 2020. objavljenom na www.karlovac.hr.

– Volio bih da svi u Karlovcu, ne samo politički akteri, nego svi, i gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici, kulturnu javnost… da pogledaju taj naš proračun narednih dana i da nam se sa svojim prijedlozima jave pa da vidimo možemo li još neke stvari bolje izbrusiti, naglasio je Mandić.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju