Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život ŠIŠLJAVIĆ ČEKA Podijeli

Nada za karlovački “otok” Šišljavić je izmještanje D36 u Koritinji: Svima nam je to u interesu

Prodaja zemljišta za prolazak ceste jedino je što bi moglo usporiti ili ubrzati projekt

Šišljavić – mjesto na lijevoj obali Kupe, nizvodno od Karlovca barem dvaput godišnje postaje otok. Novu nadu budi im projekt izmještanja i podizanja ceste D36.

Poplave su razlog zbog kojeg  Šišljavić i njegovi zaseoci budu potpuno izolirani. Obećanja da će se nešto poduzeti odavno su prestala stizati, pa na najavu sutrašnje prezentacije projekta izmještanja državne ceste D36 u Koritinji odmahuju rukom.
Pomalo oprezno nadaju se da će to biti konačni početak rješenja njihovog problema.

– Bilo bi dobro da se to jednom sredi da nas voda ne ometa. Za vrijeme poplava koje se često događaju kod nas, a u prosjeku je to dva puta godišnje i vi ste cirka pet do deset dana odsječeni od svijeta. Ne funkcionira opskrba, nema škole, nema veterinarske ni liječničke službe, dakle praktički se vratite u 19. stoljeće, kažu nam mještani Šišljavića.

Početak izmještanja i podizanja ceste ovisit će o brzini rješavanja imovinsko pravnih odnosa. Trebat će riješiti 40 zemljišnih čestica. I tu bi mogli nastati problemi ako vlasnici neće biti spremni na suradnju.

Ako se brzo riješi prodaja zemljišta projekt će prije započeti

– Toplo se nadamo da će oni prepoznati to i da neće stvarati probleme međutim dodatno problem koji b i se mogao javiti je to što taj dio grada nije gruntovno riješen. Lako bi se moglo dogoditi ta tu još ima zadruga, a to nas u ovom projektu dovodi do toga da će se odužiti.

No, i stanovnicima Koritinje u interesu je da se problem što prije riješi jer Kupa plavi i njihove kuće. Zato Franjo iz Koritinje kaže: Većina je za to, samo ne znam kako su ovi koji imaju zemlju. Čuo sam i od njih da su i oni za. Svima je to u interesu, nitko neće reći ne, jedino ovi koji imaju zemlju pretpostavljam da će zemlju dati, ali za novce.

Prezentacija projekta Hrvatskih cesta je sutra u Velikoj gradskoj vijećnici u 18 sati. Naš sugovornik kojeg smo zatekli u trgovini u Šiljaviću neće ići jer, kaže rijetko ide Karlovac, ali svima poručuje – dogovorite se.

– Dogovor i razgovor je najveći lijek, ali i razumijevanje za ljude. Ako je volja ovih koji imaju novce da to naprave onda je naše da to dozvolimo.

Pročitajte i ovo

JEDINSTVO CRKVE

Protestanti u Karlovcu domaćini ekumenskog susreta