Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac NEDOPUSTIVO Podijeli

Nadređeni napao zaposlenog u karlovačkoj Čistoći: Od policije dobio kaznenu prijavu, od direktora Ivke “zaradio” opomenu pred otkaz

Došlo je do naguravanja i verbalnih prijetnji, djelatnik nije udaren

Napad nadređenog na jednog od zaposlenika, naguravanjem i verbalnim sukobom, dogodio se prije neka 2 mjeseca u gradskoj tvrtki Čistoća. Od policije je dobio kaznenu prijavu, od direktora Vlatka Ivke opomenu pred otkaz, a do sada gradonačelnik Mandić nije bio upućen u cijelu situaciju. 

Saznalo se tako danas na aktualcu Gradskog vijeća kada je pitanje postavio vijećnik Nove ljevice, Dimitrije Birač:

– Od sindikata sam saznao da je prije dva, dva i pol mjeseca radnik u tvrki napadnut, da je došao u pravnu službu prijaviti slučaj, a da ga ona nije uputila što da čini i da je onda predloženo direktoru da pritužbu radnika odbaci. Ovo je rezultat, moram reći, neprofesionalnog, nedoločnog i antiradničkog ponašanja prave službe, istaknuo je Birač i nastavio da bi volio čuti gradonačelnikov komentar na situaciju u Čistoći.

Dok ga s tim nije upoznao vijećnik, karlovački gradonačelnik nije imao pojma o navedenom slučaju, ali je zato naglasio da niti on sam nije zadovoljan situacijom u Čistoći, kao i da ne podržava niti jedan oblik nasilja.

Napadaču novčana kazna i kaznena opomena

Iako mu pitanje nije bilo direktno upućeno, o svemu je nešto imao potrebe reći direktor Čistoće, Vlatko Ivka.

– Došlo je do remećenja javnog reda i mira između radnika i poslovođe. Primio sam radnika isti tren, obavio s njim razgovor i predložio mu da pozove policiju i savjetuje s  njima. Policija je bila, djelatnik koji je kršio javni red i mir dobio je novčanu kaznu i opomenu za narušavanje javnog reda i mira, a mi u tvrtki smo poduzeli sve mjere na temelju zakona i kolektivnog ugovora.

Osim što je potvrdio cijeli događaj i razvoj situacije, Ivka je dodao kako u slučaju nastavka ovakvog ponašanja, slijedi izvanredni otkaz.

Složio se i Ivka kako nasilje niti u jednom obliku nije opravdano, ne podržava takve ponašanje unutar tvrtke te smatra da je izdao najveće moguće upozorenje u toj situaciji.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru