Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Uređaji povezani preko Interneta sve su važniji u životu građana Europske unije, istaknula je EK u priopćenju, fokusirajući se na konkurenciju među proizvođačima glasovnih sekretarica EK želi zaštititi konkurenciju na tržištu umreženih uređaja Adriano Bloudek (16), mladi slovenski reprezentativac, potpisao je za zagrebačku Lokomotivu. Radi se o jednom od najvećih talenata iz škole nogometa u Mariboru koji će se okušati u Hrvatskoj. Mladi napadač dolazi iz poznate nogometne obitelji porijeklom iz Zenice u Bosni i Hercegovini. Otac Ingmar (44) bio je branič u nekoliko slovenskih klubova, kao i djed Marijan (68), koji je trenirao Maribor, Zrinjski i Široki, a stric Sandro (34) bio je u omladinskom pogonu velikog Milana prije nego što je igrao za Varteks i Šibenik, a danas je pomoćnik Tomislava Stipića u Slaven Belupu. Adriano je u sezoni 2017/18. zabio 44 gola za mlađe uzraste Maribora, a protekle sezone u kadetskom prvenstvu Slovenije 13 golova u 15 utakmica. Nakon Ljudskog vrta sreću će okušati na Kajzerici, a nije nemoguće ni da ubrzo dobije šansu i u prvoj momčadi. Veliki slovenski talent i nećak bivšeg 'rossonera' u Lokomotivi Neotrovna bjelica, inače najveća europska zmija, isprepadala je vlasnika kuće na Medvedskom Bregu u Zagrebu. Zavukla se ispod kuhinjskih elemenata i završila na perilici posuđa Nered u Markuševcu: Zmija im se zavukla u kuhinjski ormarić, pokušali je uloviti, pa ih napala Naši timovi su izašli na teren te je utvrđeno da je došlo do popuštanja boka kanala i postepenog ispiranja materijala nadsloja kolektora pa se prometnica urušila, javljaju iz Vodoopskrbe i odvodnje Nakon mjesec dana opet se otvorila rupa na Bukovačkoj

Život LJUBAZNOST U PROMETU Podijeli

Nagrađeni najljubazniji vozači u Dugoj Resi – 4 vozačice i 1 vozač

Staju pješacima na pješačkom prijelazu, poštuju propise i nemaju prometnih prekršaja

Blaženka Pečaver, Ivan Žugelj, Nives Žirovčić, Ana Mateša i Marija Kovačević petero je najljubaznijih vozača u Dugoj Resi ove godine.

Danas su im zbog toga uručene zahvalnice i prigodne nagrade. Izabrani su između 149 vozača koji su prije mjesec dana prošli “nevidljivu” dvosatnu kontrolu policije, predstavnika grada i prometnih stručnjaka. Ukupno 121 vozač toga dana je stao pješacima na pješačkom prijelazu, a pet sretnika izabrano je nasumično.

-Volio bih kada bi svi vozači bili tako savjesni, rekao je načelnik Policijske postaje Duga Resa Dario Horvatić, zahvalivši dobitnicima. Naglasio je da u tri godine provođenja akcije u Dugoj Resi još nisu imali situaciju u kojoj pješaci pomažu npr. prijeći starijim osobama preko ceste ili slično zato nagrađuju samo vozače.

Vožnja “napamet”, korištenje mobitela, ali i pušenje cigareta sve su stvari koje mogu dovesti do nesreća. Prometnu situaciju uvijek treba pratiti, savjetuju iz policije

– Najbolje od svega jeto što niste znali da se to provodi, što niste bili pripremljeni. To znači da vozačkui kulturu imate u sebi, naglasio je gradonačelnik Tomislav Boljar.

A jedna od dobitnica, Nives Žirovčić koja vozačku ima tek dva mjeseca, rekla je kako u prometu jako pazi.

– Toga dana sam se vraćala s posla, išla sam kući. Policajac mi je rekao da su me uočili kod pekare Vuljanić kada su djeca čekala na pješačkom prijelazu. Ja sam se tamo zaustavila, oni su prešli, a ja nastavila dalje. Nisam baš štreber, ali volim pratiti pravila, tu su da se poštuju, ne da se krše, i to je to, ja ih pratim, rekla je Žirovčić.

Tri su osnovne stvari koje utječu na sigurnost prometa – stanje vozila, ceste, ali i sam čovjek. Na prve dvije može se utjecati, ali na čovjeka najteže. Zato je potrebna edukacija od najranije dobi, rekao je pak predsjednik Savjeta za sigurnost prometa Karlovačke županije Dubravko Galić.

U ovoj edukativnoj akciji sudjelovao je i Autoklub Duga Resa koji je najljubaznije vozačice i vozača nagradio s jednogodišnjom besplatnim članstvom. U slučaju bilo kakvih problema sa vozilima idućih godinu dana imat će pkrivenu pomoć na cesti,  pojasnio je tajnik Ivan Benković.

Pročitajte i ovo

KONTAKTI ZARAŽENIH

13 radnika tvrtke u Generalskom ostalo doma, a i 3 djelatnika policije