Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život MOĆ DRUŠTVENIH MREŽA Podijeli

Najava ukidanja linije Lipa-J.Polje na FB “spojila” načelnika i građane:Općina je 10 godina sufinanicirala liniju

Načelnik Generalskog u FB raspravi s građanima

Vijest o ukidanju autobusne linije Jarče Polje – Lipa na našem je Facebooku u pravom smislu riječi spojila građane i načelnika Generalskog Stola.

S pravom ogorčeni jer ostaju bez veze sa svijetom koju su dosad imali četiri puta dnevno, mještani su na FB komentirali i prozivali, među ostalim i općinu Generalski na čijem se području ova sela i nalaze. “Osigurajte bar kombi jedanput na dan”, jedna je od poruka uz one kojima se pitaju čemu služi općina i slično.

Komentari su ipak “izazvali” načelnika općine Alena Halara koji je pojasnio kako je općina Generalski Stol 10 godina sufinancirala ovu autobusnu liniju. Već dva tjedna otkad su čuli za najavu ukidanja traže rješenje, ali se i pita gdje u Europi neku tvrtku sufinaniciraju na taj način općine ili gradovi, aludirajući očito na Autotransport.

U komentarima su se pojavili i prijedlozi da općina dogovori kombi, ali i da se već odavno taj problem moglo početi riješavati.

“Neke su se stvari mogle korigirat od strane autotransporta još prije ali nisu slušali kad sam im ja kao vozač tog autobusa za Lipu to jest Gradišće govorio da umjesto autobusa stave kombi od 15-20 sjedala i troškovi bi se srezali, ali eto oni znaju bolje iz ureda nego ja s terena”, piše Jura Lukačić.

Kako god, do 16. ožujka kad je rok za davanje suglasnosti za ukidanje linije, ostaju još dva tjedna, a za mještane Lipe, Gradišća i okolice nada da će se problem pozitivno riješiti.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”