Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Život OSTANITE ZDRAVI I FIT Podijeli

Najbitnija oprema za vježbanje kod kuće

Bez obzira na to je li vas trenutna situacija natjerala da vježbate kod kuće ili vam ipak to više odgovara, oprema za vježbanje nema cijenu.

U današnje se vrijeme sve više ljudi odlučuje na vježbanje kod kuće. Dok neki rade isključivo aerobne vježbe, odnosno cardio trening, druge više zanima trening snage.

Stvaranje prostora za vježbanje u vlastitom domu odličan je početak za poboljšanje vlastitog zdravlja, kondicije, ali i dobrog raspoloženja. Vježbanjem kod kuće zasigurno ćete uštedjeti nekoliko tisuća kuna kroz nekoliko godina. Osim toga, zašto biste trebali gubiti dragocjeno vrijeme na odlazak do teretane i nazad, kad možete vježbati iz udobnosti vlastitog doma.

Bez obzira na to je li vas trenutna situacija natjerala da vježbate kod kuće ili vam ipak to više odgovara, oprema za vježbanje nema cijenu.

Bilo da imate cijelu prostoriju slobodnu za vježbanje opremljenu suvremenom opremom ili samo kutak s prostirkom i par utega, sve to pomoći će vam da ostanete dosljedni i da redovno vježbate.

Donosimo vam najpopularniju opremu za vježbanje koju i vi možete imati u svom domu!

– Bicikl ergometar: tzv. sobni bicikl je jedna od korisnijih fitness sprava za aerobni trening. Gotovo svaki model ima ugrađeni veliki broj razina odnosno otpora koji možete podešavati ovisno o vlastitim sposobnostima. Sjedalo je također u potpunosti podesivo. Neki sobni bicikli imaju dva para ručki, tako da će vam zasigurno biti udobno tijekom vožnje. Tu je i držač za pametni telefon, te neizostavni LED ekran na kojem možete pratiti potrošnju kalorija, otkucaje srca, prijeđene kilometre i sl.

– Veslački ergometar: idealna sprava koja simulira veslanje; njome se ne koriste isključivo veslači već svi ostali profesionalni sportaši i rekreativci. Vježbanjem se aktiviraju sve velike grupe mišića, stoga je u zadnje vrijeme postao iznimno popularno.

– Steper: izvrsna sprava koji simulira penjanje uz stepenice; najbolji način oblikovanja nogu i stražnjice. Od svih navedenih sprava za aerobni trening, steper se ubraja u one za učinkovitiju potrošnju kalorija.

– Utezi: utezi su najbitnija oprema za trening snage kod kuće. Koriste se za izolacijske vježbe kojima se potiče rast i razvoj određene skupine mišića. Možete nabaviti utege od pola kile, kilu pa sve do 30 kila.

(sponzorirana objava)

Pročitajte i ovo

PROMET PONEDJELJKOM

Snijeg u Gorskom kotaru, magla smanjuje vidljivost