Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac OTVORENO Podijeli

Najčarobnije mjesto u Karlovcu, Paviljon Katzler, uživo u Noći muzeja

Muzej(čić) u centru Karlovca brojat će posjetitelje, a ne klikove

Svatko tko je večeras krenuo u šetnju Karlovcem mogao je i uživo osjetiti barem tračak Noći muzeja uživo kakvu smo imali sve do lani. Paviljon Katzler otvorio je svoja vratašca za sve koji nisu željeli u virtualnu šetnju hrvatskim muzejima.

Organizirani su, kako kaže vlasnica Morana Rožman, individualni obilasci. Ne toliko zbog epidemiološke situacije koliko zbog toga što više ljudi uz nju, u njega ni ne stane.

Prva posjetiteljica bila je Karlovčanka Jagoda. Svake godine, do ove pandemijske, posjećivala je Noć muzeja. Lani je obišla Gimnaziju Karlovac i Aquatiku. Sada je došao red i na muzej(čić) posvećen Karlovcu i Karlovčanima.

Čarobno mjesto

-Ovo je najčarobnije mjesto u Karlovcu. Ima uvijek interesantan i maštovit izlog, a sada je posvećen starim karlovačkim izrazima, kaže Jagoda.

U Paviljon Katzler vole i inače doći Biba i Tomi. U Noćima muzeja obišli su sve, a sada tim povodim prvi put i svoje omiljeno mjesto.

-Ovo je bila jedinstvena prilika u Noći muzeja doći u Paviljon Katzler, a i jedini radi. Ranijih godina smo bili i u Gimnaziji, Vatrogasnom, Franjevačkom samostanu… A Katzler je poseban, kao i Morana, kaže Biba.

Brojanje klikova umjesto posjetitelja

Tomi se pak s nostalgijom sjeća nevjerojatnog gušta za obilaska zvonika crkve Svete Trojice za koji je sada snimao video.

-Sreća da je Morana naša dovoljno “spaljena” da nam oživi ovu večer. Da nije nje sve bi bilo mrtvo, a to što se mora online, mora se, što je tu je.

Dok se još lani brojalo posjetitelje u muzejima, sada će se brojati klikovi na youtubu preko kojega se  sve muzeje moglo obići iz udobnosti naslonjača.

U Karlovačkoj županiji na sličan model odlučili su se i u Prilišću gdje su Noć muzeja održali na otvorenom.

Pročitajte i ovo

SUPER ZABAVA

Uzbudljiv vikend pred nama: Stiže Vlatko Stefanovski, Duo Hojsak & Novosel, ali i balet iz Rijeke