Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Život ZAHVALA Podijeli

Najmedicinski tehničar Hrvatske: Zahvalnica pacijenata važnija mi je od nagrade struke

Perica Vucelić danas je na pressici zahvalio svim pacijentima jer nagradu je dobio od njih

Ova nagrada je došla u prave ruke, poručila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba Bujević zahvalivši pacijentima koji su Pericu Vucelića iz karlovačke hitne proglasili hrvatskim najmedicinskim tehničarem u 2018. godini.

Prisjetila se dana prije 16 godina kada joj je Vucelića za rad u hitnoj preporučio dr. Amirudin Talakić.

– Rekao mi je: “Znaš imam jednog mladog dečka, kod mene je na stažu, bi li ga ti uzela?”. Pitala sam ga kakav je, a dr. Talakić je odgovorio: “Sad je nikakav, ali mislim da je perspektivan”. Eto, tako smo danas, nakon 16 godina ovdje gdje jesmo, rekla je dr. Grba Bujević.

Brojne su intervencije na kojima je bio, ali najstresnije su one koje uključuju djecu, kaže Vucelić

A Perica Vucelić je oduvijek znao da je hitna medicinska služba jedino mjesto na kojem želi raditi. U 16 godina od srednjeg medicinskog tehničara dogurao je do visoke stručne spreme. No, iako je zbog angažmana na edukaciji svojih kolega u cijeloj Hrvatskoj zaslužio mjesto pomoćnika ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, rad na terenu s pacijentima mu je ostao najvažniji.

-Kada to ne bih radio to bi me zagušilo, nestalo bi moje funkcioniranje i osobnost i ono što posjedujem da pružam onima kojima treba. I nema boljega od onog trenutka kada dajete sve od sebe da vratite čovjeku ritam “spoj sa životom”. Kad se on pojavi, vi u tom trenutku dobijete takvu energiju da je još 10 takvih ispred vas sustav vam je tako akiviran. Taj trenutak ne možete kupiti.

Zato mu i zahvalnica Udruge pacijenata znači više od one koju bi dobio od struke, kaže.

– Zato što smo pacijentima najodgovorniji svojim radom. Ako vas oni procijene da niste pružili uslugu ili zadovoljili njihove “apetite” onda imate i stručni problem, zaključio je Vucelić.

Uz ravnateljicu HZHM-a, ponosni na Vucelićevu nagradu su i ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Niška Antica te županijski pročelnik za zdravstvo Predrag Korać. Obojica su s Pericom imali “posla” ili o Perici čuli i prije nego li su se upoznali zbog čega se slažu – nagrada je otišla u prave ruke.

Pročitajte i ovo

NOVOZARAŽENI

U Karlovačkoj županiji još 12 oboljelih od COVID-19