Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija DONJE MRZLO POLJE Podijeli

Najslađe višnje s OPG-a Dugalić berete sami, kilogram samo 10 kuna

Ono što vam treba jest kanta i dobra volja za branje, a i nešto sitno novaca

‘Slatke višnje – 10 kuna’, natpis je uz cestu u Donjem Mrzlom Polju 80B i znak  da ste na pravom mjestu, na OPG-u Dugalić (ili kako piše na ploči na ulazu OPG Dugave), na kojem sami možete ubrati i pojesti višanja koliko želite ili koliko vam treba.

Vesna Dugalić i njen suprug prije 15 godina kupili su prvi komad zemlje od ukupno 75.000 m2 koliko ih sada imaju i na jednom hektaru posadili čak 1100 sadnica višanja i nešto malo trešanja, malina i borovnica.

Trenutno ovim voćnjakom, koji se proteže od glavne ceste pa sve do rijeke Mrežnice, vladaju slatke, konzumne višnje.

– Ova godina je neobično dobra godina. Za razliku od prijašnjih, kada je bilo problema s mrazom pa je urod bio samo nekoliko stotina kilograma, ove godine očekujemo nekoliko tona slatkih višanja. Najjača nam je Kelleris 16 i rani Meteor. Obje vrlo ukusne i slatke sorte.

Ovakvih slatkih višanja na tržištu nema i Dugalići nemaju konkurencije. Osim višanja, mogu se brati i trešnje, čak se i penjati po stablu, ali na vlastitu odgovornost, te kupiti borovnice ili maline

Od prvoga dana Dugalići višnje prodaju ‘na stablu’. To znači da, ako ih želite kupiti, doći ćete u Donje Mrzlo Polje 80B, sa sobom ponijeti kante i ostali potreban pribor i sami ubrati plodove.

– Postoji priča, od ulaska do Mrežnice, u dužini od oko 450 metara, s tim da su voćke postavljene uzdužno. Princip je takav da kupci beru sami koliko mogu i uz to i jedu. Ono što pojedu je uračunato u cijenu, a ona je već godinama ista, tek 10 kuna za kilogram. Ubrano se važe na izlazu i plaća, ljude ne važemo, kroz smijeh kažu Dugalići.

Voćnjak je savršeno mjesto za odmor

Za one koji pretjeraju s višnjama uređen je sanitarni čvor, voćnjak je opskrbljen i pitkom vodom, a može se predahnuti i uz samu rijeku Mrežnicu.

Osim toga, voćnjak je opremljen sustavom za navodnjavanje. Hrvatske vode su ima dale koncesiju na 15 godina pa se slatke višnje zalijevaju vodom iz ove prekrasne rijeke.

Dugalići pozivaju sve koji žele obrađivati zemlju i saditi povrće da im se jave jer oni u svom voćnjaku imaju još dosta slobodnog prostora kojeg ustupaju bez naknade. Kontaktirati ih možete na 098 176-8737.

No, prije svega poziv upućuju svima koji vole višnje da dođu u berbu za svoje potrebe, uživaju u slatkim plodovima, na zraku u lijepoj prirodi.

– Ako vi svojim rukama pomognete nama plasirati proizvod, onda su cijene zaista prihvatljive, poručuju.

(sponzorirani članak)

Pročitajte i ovo

TROŠAK ČEKANJA

Golubić iz Možemo analizirao: Za 10 radnika koji čekaju na PCR test danima i negativni su, troškovi 12.920 kuna