Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Hrvatska KAMO NA SEZONU? Podijeli

Najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su prodavači, konobari i skladištari

Uz njih, traže se još kuhari i sobari

Najtraženiji sezonski radnici u Hrvatskoj su prodavači, konobari i skladištari. U stopu ih prate kuhari i sobari te su to ujedno i oglasi s najviše prijava posloprimaca.

Govore tako podaci s ovogodišnjeg online sajma sezonskih poslova održanog od 24. siječnja do 2. veljače. Sudjelovalo je ukupno 37 poslodavaca, trgovačkih lanaca, hotelskih kuća i ugostiteljskih objekata, a posjetitelji su se mogli prijaviti na više od 200 oglasa za posao.

Što se tiče najtraženijih sezonskih poslova, izgleda da su poslodavci “pojačanje” najviše tražili za prodavača, konobara, kuhara, skladištara i sobara/sobaricu.

S obzirom na sam naziv sajma, očekivano je da se radi o sezonskim poslovima, međutim, bilo je i poslodavaca koji su nudili mogućnost zasnivanja stalnog radnog odnosa i nakon završene ljetne turističke sezone.

Veliki interes iz regije

Pored posloprimaca iz Hrvatske, sajam je ponovno pobudio veliki interes i kod radnika iz regije te je, kao i prethodnih godina, zabilježen velik broj prijava i od strane kandidata iz susjednih zemalja.

Najviše interesa za pronalaskom sezonskog posla u Hrvatskoj i ove godine su iskazali posloprimci iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Srbije.

 

L. Grčić

Vezani članci

Pročitajte i ovo

USKORO

Za otvorenje Nikola Tesla Experience Centra snimat će promo-spot, sudjeluje i Ana Rucner