Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija ZA ZDRAVLJE Podijeli

Najveća rekonstrukcija OB Karlovac završava krajem lipnja

Na ukupno 3.500 kvadrata u bolnici se uređuje 10 dnevnih bolnica i 4 dnevne sale za operativne zahvate

U Općoj bolnici Karlovac do kraja lipnja u funkciji će biti deset dnevnih bolnica i četiri dnevne operacijske sale. Radovi, koje je danas obišao i župan Jelić, se odvijaju prema planu ovog skoro 36 milijuna kuna vrijednog projekta.

– Šesnaest milijuna kuna su izvedbeni građevinski radovi i 19 milijuna kuna je vrijednost opreme, kaže ravnatelj Ervin Jančić.

Novac za projekt, bolnica je dobila bespovratno iz EU fonda čime se ušlo u najveću rekonstrukciju od njene izgradnje 1968. Radi se na više lokacija, tj. ukupnoj površini od 3.500 kvadrata.

-Tako veliki obuhvat rekonstrukcije bolnice nije dugo viđen u našoj bolnici. Znači, oplemenit će se kompletan prostor, prilagoditi prema novim pravilima struke.

Rad na visokosofisticiranoj opremi omogućit će pružanje zdravstvene usluge kao i na klinici. U bolnici se dnevno obavi više od 1.460 pregleda i pretraga. Oko 150 pacijenata dođe na Hitni bolnički prijem dok je od 297 kreveta popunjeno 290. S dnevnim bolnicama broj krevetnih kapaciteta na akutnom dijelu bolnice smanjit će se za 5 posto. Kroz dnevnu bolnicu pacijenti će dobiti potrebnu zdravstvenu uslugu i skrb i isti dan će biti pušteni kući.

– Ovo će biti u interesu pacijenata osjetno bolji uvjeti za rad, zaključio je župan Jelić.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru