Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija VODOOPSKRBA Podijeli

Najveće ulaganje u zadnjih 50 godina uskoro počinje u Dugoj Resi

Pet godina će se raditi na smanjivanju gubitaka vodoopskrbnog sustava, projekt ukupno težak 22,5 milijuna kuna

Najveća investicija Komunalnog Duga Resa ikada, samo što nije počela. U Demokratskom rasadniku potpisan je ugovor s tvrtkom IMGD iz Samobora, izvođačem projekta sanacije gubitaka na vodoopskrbnom sustavu Duge Rese i okolnih općina ukupno vrijednom 22 i pol milijuna kuna.

Provodit će se idućih pet godina, a u prvoj fazi, vrijednoj 2 milijuna 125 tisuća kuna radit će se na utvrđivanju nultog stanja, pojasnio je direktor Komunalnog Ivan Klokočki.

– Radi se o najvećem ulaganju zadnjih 50 godina. Među prvima smo u Hrvatskoj gdje će se primjeniti ovaj program i početi provoditi. Fizički radovi počinju praktički ovaj tjedan jer su potpisani svi ugovori. U toj prvoj fazi bit će građevinski radovi – uređenje šahtova i mjerenje početnih pozicija kako bi se kasnije mogli utvrditi točno stanje, da li smo postigli cilj ili ne, znači mjerenje gubitaka.

Projektom se planira ostvariti ukupno smanjenje utvrđenih gubitaka od minimalno 50 %

A kada za pet godina radovi završe Dugorešani će imati stabilan vodoopskrbni sustav kojim će se moći upravljati iz jednog dispečerskog centra u Novigradu na Dobri. Radi se o vodoopskrbnom sustavu na području Duge Rese te Netretića, Barilovića, Krnjaka, Bosiljeva i djelomično Generalskog Stola.

– Imat će regulirane tlakove, bit će manje puknuća, bit će sigurnija opskrba vodom. Regulirat će se u dnevnim i noćnim režimima, bit će mogućnost da daljinskim upravljanjem saniramo eventualno havarije koje bi nam se dogodile na vodovodu i čitav mogućnosti, dodaje Klokočki.

Uz ovaj projekt, Dugu Resu uskoro čeka i projekt Aglomeracije težak dodatnih 37 milijuna kuna koji će u najvećem dijelu biti usmjeren ka izgradnji kanalizacije otpadnih voda.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić. Hrvatske vode naime pokriva 80 % investicije. Preostalih 20 % osigurat će Grad Duga Resa.

Pročitajte i ovo

OBLJETNICA

Dugoreška 137. brigada obilježava 29 godina osnutka