Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Video Županija NIJE DOBRO Podijeli

Najviše su poplavama ugroženi Karlovac i Ogulin

Kad se snijeg počne topiti, bit će svega

Najveća opasnost od vremenskih nepogoda, posebno poplava prijeti Karlovcu i Ogulinu.

Kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja, organizirat će se  simulacije poplava.

-Odgovornost gradonačelnika Damira Mandića je organiziranje simulacija poplave. U četvrtak će biti sazvan stožer grada Karlovca na kojem želim nazočiti i vidjeti kako se Grad Karlovac priprema za moguću poplavu. Isto tako će biti i u petak u Ogulinu, ističe župan Jelić.

Kako ne bi došlo do većih problema, dislocirat će se punilica za pijesak iz Karlovca za Ogulin. Kako naglašava Jelić, u Ogulinu mora biti u roku 24 do 48 sati.

Uz Karlovac i Ogulin važnu ulogu u borbi s poplavama ima i Duga Resa.

-Gradonačelnik Duge Rese odgovoran je za zapornice na Mrežnici. Mora koordinirati s Biljanom Željeznjak kako se ništa loše ne bi dogodilo, pojašnjava Jelić.

Danas je župan Jelić u obilasku svih područja koja imaju najviše problema sa snijegom. Prvi je na rasporedu Plaški, a potom Saborsko, Rakovica pa Slunj. Suočavanje s problemima i informacije iz prve ruke pridonijet će kreiranju detaljnijih planova za period koji slijedi.

Izdana je zapovijed svim gradonačelnicima i načelnicima u Karlovačkoj županiji da održe svoje stožere civilne zaštite, a potom moraju Karovačkoj županiji dostaviti sve što su dogovorili. Navest će koje su to mjere  i aktivnosti nadalje u planu. Intersektorska suradnja ključna je u borbi sa snijegom, niskim temperaturama, a kasnije posljedično i s mogućim poplavama. Čak 15 institucija, od Županijeske uprave za ceste, do umreženosti svih bolnica, uključeno je u rad stožera i odgovorne su za stanje sigurnosti u Karlovačkoj županiji.

Pročitajte i ovo

STIGLA JE

Stari grad Novigrad dobio novu kulu: Teška 8 tona i rađena od bijele smreke na prvu je “sjela” na svoje povijesno mjesto