Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -7C° Slunj

Elizabeth se u svijet glume probila 2011. kada je glumila u triler drami 'Martha Marcy May Marlene' , za koju je bila nominirana za filmsku nagradu Critics 'Choice za najbolju glumicu 'Bilo je zastrašujuće odrastati u sjeni sestara, imale su pažnju...' Američke vlasti zabrinute su zbog desničarskih skupina i rasističkih ekstremista koji prijete prosvjedima zbog Bidenove izborne pobjede i očekuju nerede na dan inauguracije Uhićen s lažnom akreditacijom, imao je pištolj i 500 metaka U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 16. kola Bundeslige Stuttgart je na svom stadionu protiv Borussije Mönchengladbach odigrao 2-2, a domaćini su do remija došli iz penala u šestoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su poveli u 35. minuti iz penala kojeg je skrivio hrvatski nogometaš Borna Sosa. Siguran realizator bio je Lars Stindl. Sosa se iskupio u drugom poluvremenu kada je u 58. minuti nakon njegovog ubačaja Nicolás González pogodio za 1-1. No, Borussia Mönchengladbach je ponovno povela u 61. minuti, a strijelac je bio Denis Zakaria. Ipak, u šestoj minuti sudačke nadoknade Silas Wamangituka iz penala donosi Stuttgartu remi 2-2. Sosa skrivio penal pa asistirao treći put u posljednjih šest kola Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju i bile smo u šoku. Uvijek smo imale osjećaj da je negdje u blizini. Nije ostavljao prostor da se posumnja kako se događa nešto toliko užasno, ispričala je glumica Glumica (25) optužila vlasnika škole glume (68): 'Silovao me kad sam imala 17, nisam jedina'

Karlovac VIK ZA SMANJENJE GUBITAKA Podijeli

Najviše vode u Karlovcu gube Novi Centar i Zvijezda, Vodovod i kanalizacija sada precizno mjere gubitke

Postavljanjem mjerača u cijevi i formiranjem zona po prvi put u povijesti ViK-a znat će se koliko koja zona troši vode

S 25 mjerača protoka vode i tlaka u 20 mjernih zona Vodovod i kanalizacija Karlovac sada može precizno mjeriti gubitak vode u svom sustavu na administrativnom području grada.

Ugradnja mjerača u cijevi samo je dio projekta pokrenutog prije dvije godine za smanjenje gubitaka vode, pojasnio je direktor Nikola Rogoz na današnjem predstavljanju projekta.  Vrijedan je 4.250.000 milijuna kuna od čega ga Hrvatske vode podržavaju s 80 %. Četiri su osnovne aktivnosti.

– Te četiri aktivnosti su magistralni vodoopskrbni cjevovod Zagrad – Strmac, vodoopskrbni cjevovod Donja Švarča – Švarča – Mostanje, novi cjevovod za vodospremu Švarča i lokacija i regulacija tlakova, rekla je voditeljica odjela za tehničku dokumentaciju Nikolina Šarunić.

Trenutno se ugrađuju posljednjih deset uređaja za mjerenje tlaka i protoka kojima se svakih pet minuta u Vodovodu i kanalizaciji dobivaju informacije o gubicima.  Po prvi puta u povijesti ViK-a bit će poznato koliko koja zona u Karlovcu troši vode.

– Uz pomoć njih možemo na dnevnoj bazi pratiti potrošnju vode u pojedinoj zoni. Te zone su otprilike veličine kvartova i praćenjem protoka odnosno količine vode koja ulazi u pojedinu zonu i potrošnje u toj zoni mi onda računamo koji su gubici u toj zoni. Isto tako, ako se desi veći kvar možemo odmah reagirati i ići u potragu za tim kvarom što do sad nismo mogli jer nismo mogli mjeriti protoke u zonama, pojasnio je Luka Jelkovac voditelj Odjela gubitaka i IT-a.

Najveći gubici su u Novom Centru i općenito u užem urbanom dijelu Karlovca jer je mreža isprepletena zbog čega u slučaju kvara ne pada tlak, pa građani i dalje imaju vode. Takav kvar teško je pronaći, međutim s novim mjeračima bit će to puno lakše i brže.

Cilj projekta je smanjiti postojeći gubitak vode od 60 post na 40 posto, međutim taj će proces, rekao je direktor Rogoz, trajati godinama.

– U ovom trenutku mi smo na prosječnom gubitku 60 posto. Želimo napraviti značajan iskorak u smanjenju gubitaka i vjerujemo da se možemo približiti toj granici od 40 posto gubitaka, no za to treba vrijeme, a s obzirom da je naša mreža izuzetno velika, gotovo 680 kilometara, dodao je.

Pročitajte i ovo

DRŽAVA IH NE ŠIŠA

Zgradu u kojoj je frizeraj “Pudina” dotukao i potres: Plaćamo najam državi, želim ovdje ostati, ali…