Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život DUGA RESA Podijeli

Nakon 30 godina dugoreški vrtići dobili nove sprave na igralištima

“Dobili smo novo igralište da budemo sretni”

Dva dugoreška vrtića, Maslačak na Staroj cesti i najstariji 93-godišnji Kasar u centru grada, od sada krase nove sprave.

-Ono drugo igralište nije baš bilo dobro, bilo je oderano, nije imalo boje. Sad smo dobili novo da budemo sretni. Sad imamo ljuljačku i tobogan, vrtuljak, klackalicu, konjića, križić-kružić, gume, sve što nam treba, rekli su nam Noa i Lovro i ostali klinci i klinceze.

Djeca su očekivano oduševljena, a zadovoljni su i gradski čelnici koji su predvođeni gradonačelnikom Tomislavom Boljarom danas posjetili vrtić Kasar.

Od ušteda na plaći dogradonačelnice bit će pak uređena dječja igrališta na gradskom kuplištu, na Belajskoj Vinici, Pećurkovom Brdu i Dvorjancima, a prije toga uređena su i u Gornjem i Donjem Mrzlom Polju te Trešnjevci

Novac, 200 tisuća kuna, izdvojeno je iz gradskog proračuna. Dodatnih 650 tisuća kuna je ili će biti uloženo i u dječja igrališta u dugoreškim mjesnim odborima. -To samo dokazuje da imamo konstantnu brigu za najmlađe jer ako na njima svijet ostaje u njih treba i ulagati, naglasio je Boljar prije nego je i sam isprobao klackalicu.

– Ovo su bile sprave, nije da se baš hvalim, na kojima sam se ja igrao dok sam prije 40 godina išao u ovaj vrtić, dodao je.

Vrtić Kasar će uskoro dobiti i novu ogradu. Bit će sigurnija nego stara, a sigurnost djece, naglasila je ravnateljica Ana Božić, najvažnija je u poslovanju ustanove.

Pročitajte i ovo

VINARI I VINOGRADARI

Ozaljski vinogradari u brizi zbog korone i plasmana na tržište