Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac INVESTICIJA Podijeli

Nakon 47 godina rada počela rekonstrukcija Vrtića Dubovac, 160 mališana do rujna raspoređeno po drugim vrtićima

Mandić: Želio bih da već sljedeće godine moramo raditi novi vrtić

Gotovo 9 milijuna kuna vrijednost je rekonstrukcije vrtića Dubovac koja je danas i službeno započela. Tri milijuna su bespovratna europska i državna sredstva, a preostalih šest milijuna je gradski novac.

Nakon 47 godina, kroz koje su ga pohađale brojne generacije Karlovčana, vrtić je dao svoje. Za najviše godinu dana, a nadaju se već u rujnu, dobit će novo, moderno ruho.

-Dugi niz godina se o tome pričalo i puno se radilo. Ovo je tek sada  kraj tog dugog puta priprema rekonstrukcije ovog vrtića. Vjerujem da će iduće generacije što se to upravo u ovo vrijeme realizira, rekla je ravnateljica Bernarda Vuksan zahvalivši svima.

Vrtić Dubovac u sedam skupina polazi 160-ero predškolaca. Dok traju radovi ići će u neki od tri vrtića: Rakovac, Švarču ili prostor u Grabriku. Uz vrtić Mahično čija je izgradnja pri kraju, Karlovac bi se trebao približiti svome cilju.

-To je da sva djeca dobiju svoje mjesto u vrtićima bez obzira jesu li im roditelji zaposleni ili ne. Vrlo vjerojatno ćemo u 10. mjesecu podvući crtu pod sva ova ulaganja i vidjeti što smo napravili, jesmo li sve ono što smo planirali i odradili i nakon toga ćemo donijeti strateške odluke što i kako dalje, Iskreno želio bih da već sljedeće godine moramo raditi novi vrtić jer to znači da ima djece, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Uz vrtić će konačno biti izgrađeno i parkiralište.

Energetska obnova samo je jedan dio cjelokupnog posla koji će biti odrađen i za nju je osigurano bespovratnih europskih 1,7 milijuna kuna. Iz energetskog razreda F vrtić Dubovac prijeći će u B tj. štedjeti energiju i čuvati okoliš.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu