Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija KRAJEM SRPNJA Podijeli

Nakon bolnice, u Dugoj Resi ove godine energetski obnovljene sve županijske ustanove

Obnova bolnice završava u srpnju. S novom kotlovnicom, fasadom, solarnim panelima, LED rasvjetom štedjet će 500.000 kuna godišnje

Iako je koronavirus zaustavio energetsku obnovu dugoreške bolnice, ona će ipak biti završena krajem srpnja.

Odrađeno je 75 posto predviđenih radova, naglasila je ravnateljica Višnja Mihalić Mikuljan nakon što je s dožupanicom Vesnom Hajsan Dolinar obišla bolnicu.

Ukupna vrijednost projekta je 10,4 milijuna kuna. Od Ministarstva graditeljstva i Fonda za energetsku učinkovitost stiglo je nešto više od 6 milijuna kuna, a iz decentraliziranih županijskih sredstava dva milijuna kuna.

-No, kako nam nije trebao cjelokupni iznos od dva milijuna kuna, potrošili smo milijun i 648 tisuća kuna. Od ostatka decentraliziranih sredstava uredili smo jedan dio odjela, kupaone i kupili neke sitnice. Ove godine dobili smo 580 tisuća decentraliziranih sredstava. Uskoro ćemo početi iskorištavati ta sredstva za uređenje podova te ćemo ih sve promijeniti na prvom katu. To je stariji dio zgrade i prostor laboratorija. Osim toga kupili smo softver koji pretvara ljudski glas u pismo koji će nam koristiti na rendgenu, a kupili smo i ležaj s kotačićima za prijevoz pacijenata.

U 8 objekata u vlasništvu županije ove godine uloženo 37 milijuna kuna,  većina novca povučena iz EU

Na objektu je promijenjena stolarija, stavljena je nova fasada, u kotlovnici novi kotlovi su na pelete, na krovu solarni paneli, a ugrađena je i LED rasvjeta. Očekuje se da će dugoreška bolnica godišnje ostvarivati uštedu na energentima od pola milijuna kuna.

To je jedan od osam projekata energetske obnove škola i zdravstvenih ustanova u Karlovačkoj županiji.

– Karlovačka županija je uložila, što u zdravstvene što u školske, u osam objekata 37 milijuna kuna u ovoj godini. Trideset milijuna kuna je europskih sredstava, a sedam milijuna kuna je iz proračuna Karlovačke županije, naglasila je dožupanica Hajsan Dolinar.

U Dugoj Resi sve ustanove kojima je Karlovačka županija osnivač, uključujući i Dom zdravlja i bolnicu, s ovim projektima bit će energetski obnovljene.

Pročitajte i ovo

POSJET PREMIJERA

Andrej Plenković danas u Slunju