Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac ZAJEDNIŠTVO Podijeli

Nakon građanske inicijative, Turanj dobio i udrugu “Naš Turanj”

Ujedinila ih je tragedija zbog koje su mjesecima prosvjedovali uz D1 i uspjeli pokrenuti projekt obilaznice

Želja nam je da naš Turanj postane mjesto ugodnog i sigurnog življenja, poručili su članovi novoosonovane udruge “Na Turnj” na predstavljanju svojim sumještanima.

Ujedinila ih je, kažu, tragična smrt desetogodišnjeg Marka zbog koje su mjesecima prosvjedovali uz D1 tražeći sigurniji promet i početak izgradnje obilaznice.

Još tada građani okupljeni oko inicijative “Obilaznica koja život znači” proveli su niz drugih aktivnosti kada se javila i prva ideja o udruživanju.

– Kad su bile prve poplave išli smo organizirano pomagati našim nastradalim susjedima. Uslijedila je akcija čišćenja oko buduće obilaznice i kod NK Korane. Svi smo se udružili što je potaknula nas desetak da osnujemo udrugu Naš Turanj, kaže predsjednica Udruge “Naš Turanj” Nataša Lemić.

Trenutno Naš Turanj ima 15 članova, ali očekuju da će im se uskoro pridružiti i mnogi drugi, punoljetni građani. Do kraja godine planiraju organizirati adventska događanja na Turnju, a iduće godine još niz drugih aktivnosti.

– Promicat ćemo odgoj i obrazovanje djece i odraslih, razvoj kulturne baštine, ekološku svijest, očuvanje okoliša, da se ljude potakne na aktivno bavljenjem sportom i rekreacijom. Pomagat ćemo i socijalno osjetljivim kategorijama stanovništva. Poticat ćemo i mlade i djecu na volontiranje u lokalnoj zajednici kao i na zaštitu ljudskih prava te pomaganje i spašavanje u slučaju prirodnih katastrofa, navela je dopredsjednica Ivana Pregelj.

Projekt obilaznice i dalje će budno pratiti Vijeće roditelja u OŠ Turanj, koje je prosvjede i pokrenulo, dok će im udruga Naš Turanj u tome biti podrška.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”