Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac PLANINARI VELIKOG SRCA Podijeli

Nakon posjeta jugu zemlje PD Dubovac donirao mandarine domu “Vladimir Nazor”

Osvojili su vrh Rilić i Babina Gomila

Nekoliko desetaka kilograma mandarina donirali su članovi Planinarskog društva Dubovac dječjem domu Vladimir Nazor u Karlovcu nakon povratka s juga zemlje.

Naime, 43 planinara uspela su se na jedan od krajnjih vrhova Biokova, Rilić – Sveti Ilija na 773 metra iznad Gradca te na Rujnicu – vrh Babina Gomila na 735 metara. Njihov napor u savladavanju visinske razlike nagrađen je prekrasnim pogledom prema Baćinskim jezerima, Biokovu, Pelješcu, Hvaru, Braču, plodnu dolinu Neretve, planine u Hercegovini.

Zahvaljujući svojim domaćinima osigurali su spomenute količine mandarina za mališane u karlovačkom domu.

A dok su su “starci“ boravili na jugu, polaznici Male planinarske škole “ Klinci i klinceze 2019 “ njih 27, u pratnji roditelja posjetili su Park prirode Medvednicu. Prehodali su oko osam kilometara, od Stare lugarnice preko Sljemena, do Planinarskog doma “ Grafičar“, upoznali se sa životom rudara u rudniku Zrinski, spustili su se i preko Kraljičinog zdenca do Šestina.

Slijedi im završni izlet na Liburnijski dio Učke uz posjet Astronomskom centru Rijeka, a nakon školskih praznika vježba na umjetnoj stjeni.

Pročitajte i ovo

POČETAK KAMPANJE

HDZ reagira na karlovačku oporbu: Nastavljamo osluškivati mišljenja građana, oni ih i imaju za razliku od oporbe