Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija KAŽU ZDRAVLJE Podijeli

Nakon više od 3,5 milijuna kuna Dom zdravlja Vojnić kao svemirski brod

Zajedničkim sredstvima EU, Ministarstva regionalnog razvoja, Karlovačke županije i Općine Vojnić uređene nove ordinacije, stigle nove usluge i oprema

U Domu zdravlja Vojnić završena je ugradnja dizala, uređenje i opremanje ginekološke ambulante i nabava suvremene dijagnostičke opreme. Radi se o investiciji od 1,6 milijuna koje je vojnićki Dom zdravlja dobio iz EU projekta KaŽu zdravlje.

Zgrada Doma zdravlja prethodno je i potpuno energetski obnovljena, a sustavno se ulaže u njeno opremanje i poboljšanje pristupačnosti za korisnike.

– Ulazak u ove ordinacije je sada kao ulazak u svemirski brod, rekao je župan Damir Jelić za današnjeg obilaska. – Ovdje treba naglasiti tri elementa. Jedan je obnova – lift, kotlovnica, energetska obnova, uz obnovu oprema i telemedicina i ginekološka ordinacija i jednako tako dentalni dio. Treća, najznačajnija stvar je ulaganje u ljude – toje specializacija, novac. Dakle, kad idu ta tri elementa zajedno onda se vidi jedan strukturni, ozbiljan rad za dobrobit žitelja. Radi se o sumi koja prelazi 3,5 milijuna kuna i uz izazov Hitne idemo dalje istim ritmom, dodao je Jelić.

Unapređenje zdravstvene skrbi i zdravstvenog standarda na prostoru općine Vojnić može povoljno utjecati na demografsku sliku ovog kraja. Naime, Vojnić sada ima ordinaciju telemedicine te ginekološku.

– Žene ovoga područja nisu imale svakodnevnu zdravstvenu zaštitu žena. Na ovaj način, po dobivanju svih potrebnih suglasnosti i odobrenja, ordinacija će započeti s radom 3. rujna ove godine. Napravljena je rekonstrukcija stomatološke ordinacije, a zahvaljujuću Zavodu za hitnu medicinu mi smo uvršteni u Centar telemedicine čime smo omogućili dostupnost kardiološku zdravstvenu zaštitu pacijenata. Pacijent više ne mora odlaziti kardiolog , rekla je ravnateljica Vlasta Novosel.

Naime, pacijenti sada u Domu zdravlja Vojnić mogu dobiti holter te mu, bez da napusti Vojnić, u dugoreškoj bolnici kardiolog očitava nalaz i vraća ga u Dom zdravlja.

Pročitajte i ovo

NEMA LABAVO

Od sutra 500 kuna kazne za nenošenje ili nepravilno nošenje maske, do 10 tisuća ako partijate doma mimo mjera