Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija TURIZAM Podijeli

Nakon Zagreba, Karlovačka županija s najvećim turističkim prometom u kontinentalnom dijelu Hrvatske

Lani se doseglo 75 posto prometa iz pretpandemijske 2019. godine. Vraćaju se Nijemci i Nizozemci

Više od  410 tisuća noćenja uz 220 tisuća dolazaka turista rezultati su turizma u Karlovačkoj županiji prošle godine, čime je dosegnuto 75 posto rezultata iz pretpandemijske 2019. godine. 

Tako je protekla godina pokazala da Karlovačka županija ima što ponuditi turistima i u novonastalim okolnostima. Kao destinacija aktivnog odmora koja svoje turističke proizvode bazira na prekrasnoj prirodi i mnoštvu sadržaja na otvorenom, sve je više posjećena od stranih, ali i domaćih turista. Posebice veseli porast smještajnih kapaciteta u hotelima i kampovima na području cijele županije što je trend koji se nastavlja u kontinuitetu.

Vratili se Nijemci, Nizozemci, sve je više Poljaka i Čeha

Protekle godine vratili su se inozemni gosti, prvenstveno Nijemci i Nizozemci, a zabilježen je sve veći dolazak Poljaka i Čeha koji prije nisu rezervirali smještaj u našoj destinaciji u tolikoj mjeri. U zatečenoj situaciji koja je podrazumijevala značajna ograničenja i preventivne mjere zaštite pokazalo se da se možemo i znamo nositi s novonastalim okolnostima te ponuditi turistima sadržaje uz poštivanje svih epidemioloških preporuka što je definitivno doprinijelo percepciji Karlovačke županije kao sigurne destinacije.

Direktor županijske TZ Željko Fanjak poručuje da su podaci iznad očekivanja, zahvalan je svima koji investiraju u turizam, te turističkim djelatnicima i iznajmljivačima koji su prepoznali važnost projekta Safe stay in Croatia.

Karlovačka županija bilježila je kontinuirani rast i razvoj turizma posljednjih godina do nastupa COVID-19 pandemije protekle godine. No, ove je godine pokazala da turizam definitivno ima budućnost i da ljudi sve više ulažu u turističke sadržaje te prepoznaju značaj Karlovačke županije kao turističke destinacije koja ima sve predispozicije za razvoj cjelogodišnjeg turizma. Snažan oporavak ove godine u odnosu na pandemijsku 2020. godinu vratit će optimizam turističkim djelatnicima i potaknuti sve da još više i bolje rade na razvoju naše destinacije. Poslije Zagreba kao glavnog grada i gospodarskog središta RH, Karlovačka županija ostvarila je najveći turistički promet u kontinentalnom dijelu Hrvatske te stoga i čestitke svim djelatnicima u turizmu Karlovačke županije, kaže Fanjak.

Pročitajte i ovo

ŽRTVE TOTALITARIZMA

Međuvođe se sjećaju žrtava partizanskog terora: Ljeti 1945. ubijeni hrvatski vojnici i civili dovezeni iz logora na Dubovcu