Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život DO KRAJA 2023. Podijeli

Nakon završetka aglomeracije, počinje uređenje Jozefinske, Jelačićeve i J. Jeruzalema

Novi asfalt, nogostupi u opločnicima i nova javna rasvjeta, sve će financirati Grad Duga Resa

Kad radovi na aglomeraciji u Jozefinskoj i Jelačićevoj ulici u centru Duge Rese završe, počet će novi: obnavljat će se i iznova asfaltirati prometnice, nogostupi će dobiti betonske opločnike, a bit će zamijenjena i tijela javne rasvjete.

Sve to financirat će Grad Duga Resa i to s nešto više od 12 milijuna kuna.

Naime, u Dugoj Resi kao i na još nekoliko punktova u Karlovcu i okolici trenutno traju radovi na izmjeni kanalizacijskih i vodovodnih cijevi s novim priključcima, a sve je financirano iz EU novaca, točnije košta oko 22 milijuna kuna.

Prometnice su raskopane i raskopat će se i dalje u jednoj traci, a prema EU pravilima, kad kopanje završi, trebao bi se asfaltirati samo onaj kolnički trak na kojem su bili radovi. U gradskoj upravi Duge Rese to ne smatraju dobrim poslom jer bi bio “šaka u oko” izgledu centra grada.

Zato su se odlučili o vlastitom trošku obnoviti Jozefinsku i Jelačićevu pa će to biti “make over” tih prometnica. Uz to, uredit će nogostup na potezu od crkve svetog Antuna do Kasara koji će umjesto asfalta imati betonske opločnike, a zamijenit će i dotrajale stupove javne rasvjete, najavljuje pročelnik Rakočević.

Projekt rekonstrukcije Jozefinske , Jelačićeve i Jeruzalemove ulice je napravila tvrtka Prongrad d.o.o iz Zagreba i već  postoje pravomoćne građevinske dozvole. Ono što će Dugorešane najviše zanimati, a to je datum završetka uređenja je kraj 2023. godine.

Pročitajte i ovo

DIVLJANJE NA NAJ

Pogledajte današnju snimku divljanja u Grabriku: Branimirova vapi za ležećim policajcem