Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Život DRAGANIĆ Podijeli

Nalaz inspekcije o OŠ Draganići gotov, ali nepoznat. Roditelji i škola traže javnu ispriku majke koja je prijavila ravnateljicu

Inspekcija je bila u školi i obavila nadzor. Nalaz je stigao u školu, ali ne i u Županiju pa se još uvijek ne zna što u njemu piše

Iako je poslano i stiglo u školu, rješenje prosvjetne inspekcije o detaljnom pregledu u OŠ Draganići zbog četvero učenika prvog razreda koji prvog dana nastavka škole nisu dobili gablec, u Karlovačkoj županiji još nisu dobili. Zbog toga, ali i zato što ravnateljica o rješenju ne želi davati izjave, nije poznato jesu li utvrđene nepravilnosti u ovom slučaju.
No, roditelji učenika prvog razreda cijelu stvar nazivaju “navodnom aferom” i traže javnu ispriku majke koja ju je pokrenula. Javnu ispriku od majke traži i škola.

Podsjetimo, 27. svibnja Melita Sudar Begov, majka djeteta istog tog 1. razreda, prijavila je ravnateljicu Maricu Jurčić Karlovačkoj županiji, pravobraniteljici za djecu i predstavniku Roma, a sve je poslala i medijima. Razlog je bilo, kako je tvrdila,  četvero učenika koji su ostavljeni u razredu da gledaju ostale dok jedu jer njihovi roditelji nisu platili školsku prehranu, o čemu je Radio Mrežnica pisala.

Iako je u svom očitovanju županiji ravnateljica potvrdila da djeca nisu dobila jelo, svi ostali roditelji djece iz prvog razreda tvrde da to nije točno. Zgroženi su, kažu, istupom jedne mame u javnosti i prozivanjem ravnateljice i učiteljice “isključivo na temelju navodne izjave svog djeteta, bez provjere te priče s drugim roditeljima i učenicima“.

Nitko nije ostao gladan

– Nakon izjave roditelja djece kojima je navodno uskraćen obrok da djeca nisu gladna i da su oni svoj obrok ponijeli od kuće, svi ostali roditelji su potvrdili da i njihova djeca kažu da učiteljica nikome nije uskratila obrok i da nije bilo potrebe da itko svoj obrok dijeli jer nitko taj dan nije ostao gladan. Učiteljica je nudila hranu koja je preostala nakon užine, ali se nešto vratilo u kuhinju jer nitko nije bio zainteresiran, stoji među ostalim u osvrtu roditelja 1. razreda od 10. lipnja.

Tražimo ispriku

Smatraju da je izjava majke Sudar Begov, koja je završila u medijima, neistinita. Na sastanku su joj ponudili da se javno ispriča školi, učiteljici, ravnateljici i roditeljima djece koju je, kako kažu, “javno etiketirala”. No, kako ona to nije učinila, svi roditelji sada traže javnu ispriku.

Isto je na svojim službenim stranicama zatražila i OŠ Draganići. Majka koja je pokrenula cijelu priču ima rok od osam dana od primitka poziva da to učini.

Što će biti u slučaju da to ne učini nije poznato.

Pročitajte i ovo

MLADE I BEZ STRAHA

Upoznajte ih: Lucija i Karla Karlovčanima uzimaju briseve, a virusa se ne boje nimalo