Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Crna kronika MIGRANTSKA KRIZA Podijeli

Napeto u Velikoj Kladuši: 20 migranata uhićeno, 6 će biti deportirano zbog noćašnjeg sukoba i napada na policajce

Ozlijeđen je veći broj migranata, ali i tri policijska službenika

Najmanje dvadeset osoba uhićeno je jutros nakon tučnjave stotinu migranata u prihvatnom centru “Miral” u Velikoj Kladuši, a među napadnutima su i policajci.

Policajci su intervenirali nakon što zaštitari nisu mogli savladati nasilnike, ali su tada i sami napadnuti. Migranti su ih gađali kamenjem i bocama te udarali metalnim šipkama.  Tek po dolasku pojačanja iz Velike Kladuše i Bihaća policija je uspjela rano jutros zaustaviti nasilje.

U prihvatnom centru “Miral” prošlog vikenda izbio je požar u kojemu je izgorio jedan od smještajnih objekata

– Veći broj migranata je ozlijeđen, a u napadu su ozljeđena i tri policijska službenika. Oštećeno je jedno policijsko vozilo – izjavio je glasnogovornik policije Unsko – sanskog kantona Ale Šiljdedić. Za Radio Veliku Kladušu je rekao da je tijekom intervencije jedan policajac bio je prisiljen ispaliti i metak upozorenja u zrak.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH donijeli su odluku da šest od 20 uhićenih nasilnika bude izolirano i deportirano iz BiH.

Šiljdedić je upozorio kako je stanje među migrantima i dalje napeto te da se ne može isključiti mogućnost izbijanja novih izgreda.

Na području Velike Kladuše i Bihaća i dalje boravi najveći broj ilegalnih migranata koji pristižu u BiH. Prema informacijama sigurnosnih agencija u tu je zemlju od početka godine ušlo više od sedam tisuća migranata.

Foto: Radio Velika Kladuša

Pročitajte i ovo

POSLA NA SVE STRANE

Pijanom vozaču (27) kazna 1320 eura i 3 mjeseca bez vozačke