Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

Napokon sprava i za igru djece s poteškoćama

Rečeno je to za današnjeg gradonačelnikovog obilaska novouređenog igrališta i parkirališta u ovoj karlovačkoj ulici. Za gotovo milijun i pol kuna od koncesijske naknade ‘Parkinga’ uređena su 32 parkirališna mjesta, na kojima se, za sad, parkiranje neće naplaćivati, te nogostup i biciklistička staza, postavljene klupe, zasađena stabla lipe. – Ovo je parkiralište dio one akcije […]

Rečeno je to za današnjeg gradonačelnikovog obilaska novouređenog igrališta i parkirališta u ovoj karlovačkoj ulici. Za gotovo milijun i pol kuna od koncesijske naknade ‘Parkinga’ uređena su 32 parkirališna mjesta, na kojima se, za sad, parkiranje neće naplaćivati, te nogostup i biciklistička staza, postavljene klupe, zasađena stabla lipe.

– Ovo je parkiralište dio one akcije ‘park+ing’; jedno parkirno mjesto, jedno drvo. Nije ovo samo parkiralište, već je tu i mala zelena oaza – rekao je gradonačelnik Damir Jelić.

A ono što posebno veseli, napomenuo je,  jest igralište sa spravom i za djecu s poteškoćama u razvoju.
– Ovo je prva ovakva igračka u gradu Karlovcu, a bit će ih još – najavio je Jelić.

Oni kojima dobar kućni odgoj, dobro društvo ili tek oni sami nalažu da svoj trag ostave na dječjim igralištima, to su već učinili i na ovome. Pa tako i na košari za ljuljanje, upravo spravi za djecu s poteškoćama u razvoju. Postavljena je prošlii tjedan, a dio njezina ruba već je otkinut…

Od 120 tisuća kuna uloženih u uređenje igrališta, dio sredstava osigurao je Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, čija je predsjednica Božena Presečan kazala kako se nada da će svako igralište u Karlovcu ubuduće imati spravu za igru mališana s posebnim potrebama.

Tajnica Saveza Veronika Lendler naglasila je kako se djeca s poteškoćama u razvoju sa zdravom djecom najlakše socijaliziraju upravo kroz igru.

I predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Centar dr. Josip Žunić rekao je kako se nada da će, nakon ovog igrališta u Sarajevskoj, i na drugima biti postavljene sprave za igru djece s posebnim potrebama. 
– Parkiralište, drvored, zelena površina lijepo uređena, igralište sa spravom za djecu s posebnim potrebama – mislim da je učinjeno izuzetno mnogo – kazao je dr. Žunić.

Pročitajte i ovo

KORONA JE KRIVA ZA SVE

Karlovačke gradske tvrtke u 2019. pozitivno poslovale. U 2020. korona donijela velike probleme Mladosti i Hostelu