Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  4C° Karlovac

 • weather-image

  4C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Sport RUKOMET Podijeli

‘Naš Brko zaslužio je puno više od ovog, ali ovo je tek početak’

U revijalnoj utakmici karlovačke veteranke pobijedile su seniorke Škole rukometa Karlovac rezultatom 26:24.

KARLOVAC – Naš Brko zaslužio je puno više od ovog, ali ovo je tek početak – kazala je Dina Bubaš u ime bivših karlovačkih rukometašica, koje su danas, uz potporu Škole rukometa Karlovac, u Sportskoj dvorani organizirale prvo memorijalno rukometno druženje u spomen na rukometaša i trenera Milana Brkića.

Izaslanstvo organizatora položilo je vijenac i zapalilo svijeće na Brkićevom grobu na Vojnom groblju na Dubovcu, a u nekoliko rečenica prisjetio ga se karlovački novinar i njegov suradnik u Karlovačkoj banci Marijan Bakić.

– Kao junior igrao je za RK Duga Resa, a 1968. godine došao je u Dubovac i postao prvotimac. Osamdesetih je bio i tajnik kluba, vodio je rukometašice i rukometaše, a nakon toga je postao pomoćni trener seniorske ekipe Karlovačke banke. U Školi rukometa Karlovac odgojio je generacije igračica i igrača, a njegova ekipa dječaka rođenih 2000. godine je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske 2010. godine u Karlovcu osvojila zlatnu medalju, ali on, nažalost, nije s njima mogao proslaviti taj uspjeh jer je u međuvremenu već završio u bolnici.

Na početku današnjeg rukometnog druženja nastupile su mlade selekcije Škole rukometa Karlovac. Nakon njih su u prijateljskoj utakmici seniori Dubovca-Gaze i Karlovca II odigrali neodlučeno 17:17, a u revijalnoj utakmici seniorki Škole rukometa Karlovac i karlovačkih veteranki, veteranke su slavile rezultatom 26:24.

Memorijalnom druženju nazočila je i Brkićeva supruga Duška, kojoj je organizator uručio majicu s njegovom fotografijom i natpisom ‘Brko u srcu’.

Galeriju fotografija s revijalne utakmice pogledajte na Facebook stranici RM Sport.

Pročitajte i ovo

STOLNI TENIS

Aquaestil upisao obje pobjede prvog dana Europe Trophy kupa u Bratislavi