Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život LUŠČIĆ ZA OPUŠTANJE Podijeli

Naš Dado predlaže: Dok se čeka za test, uvesti sendviče, čaj, štrudlu “kovidušu”. Gatare bi najviše profitirale

Gdje su gatarice? Svakako bi bilo naivnih kojima bi iz dlana vidjele bolje i brže nego da im čačkaju nos i čekaju nalaz do navečer.

Nova kolumna (O)blog našeg Damira Valenta bavi se fenomenom vojarne Luščić koja je od nekadašnje kasarne postala drive in autodrom i testiralište za covid.

Što bi rek’o Todor i svi iz “onih vremena” da danas vide vojarnu Lušić, ili kako kaže Dado – djevojački Domani. Danas se ovdje satima čeka na uzimanje brisa za koronu, a što bi malo poduzetničkog duha donijelo Luščiću u ovim tegobnim vremenima, predlaže Damir Valent.

Uživajte u čitanju i opustite se. Ako netko iz stožera predloženo usvoji na sveopću radost pa se o testiranju na koronu počne pisati i afirmativno i u poduzetničkom duhu, kamo veće sreće. Ukoliko to tako bude, tantijemi idu, znate kome, ovom gospodinu na slici.

Dakle, tekst kojeg stožeraši, a i svi vi drugi morate obavezno pročitati glasi:

Kasarna, vojarna, drive in autodrom

Tko bi pomislio da će više ikad nekadašnja kasarna ‘Robert Domani’, trenutno jedan od rijetkih živućih spomenika apokalipse koja se ovom gradu dogodila 1991. godine, doživjeti takvu najezdu ‘motorizovanih’ snaga!?

Toliko auspuha i antena zadnji put je tim prostorom prošlo za vrijeme ‘Zakletve’ još davnije 1989. Mnoštvo remaca postrojilo se na pisti, a rodbina se parkirala u ladovini luščićkih hrastova i borova. Znam da je tako bilo, jer je ekipa iz okolice Kruševca, pre nego sve počne, došla da pita jel bi mogli oni u našu kafanu docnije da sednu malo s taze zakletim vojnikom i počaste se? Istina, imaju oni svoj prase, doneli u ‘Politici Express’, ali potrošiće oni para, nema da brineš!

Naravno da može, velim ja i dalje je sve išlo kako mora…

Ovih dana to ruševno zdanje postalo je mjesto hodočašća svih potencijalnih ‘Kovidenata’, koji od rana jutra hrle u automobilima u nekoliko kolona, pa sa strahom guraju noseve i plaze jezik curama koje padaju s nogu uzimajući im briseve, milimetar po milimetar osvajajući prostor između polusrušenih ili srušenih zgrada, iz kojih rastu neka nova stabla.

Nisam tu bio prije nikad, ali svejedno me vratilo u vremena sretna i predratna. Na šanku su nam redoviti gosti bili i ekipa civilnih majstora, ali kako su oni to zvali ‘građansko lice’, dakle građevinci, električari, vodomeštri, limari… Da se sad vrate pa vide u kakvom im je stanju objekt koji su tako lickali, pobjegli bi glavom bez obzira, još brže nego te jeseni ’91. Njihov šef ‘Janje’ opsovao bi sve svece, limar Todor objesio bi se na trule i viseće oluke, stari Dido Verigin predozirao bi se kudeljom i tako dalje… Prizor koji kao da je ovjekovječio trenutak kad su dinosauri počeli odumirati i u smrtnom hropcu ostali ni na nebu ni na zemlji… Eto što ti je život vojarne Luščić, djevojački Domani…

Osim, što je sve kaotično oko testiranja, jako fali malo poduzetničkog duha!? Jer kad su već na Logorištu i Mekušju poslovne zone, ovdje nema poslovnog signala ni trc… Ono negativan nalaz!? Ako je u dvjestotinjak automobila bar tristotinjak ljudi, to je jača koncentracija gladnih ljudi od stočnog sajma! I nitko da prođe sa sendvičima, kavom, čajem… Dobro bi došla i štrudla, recimo nazovemo je ‘kovidača’. Zaradili bi i ulični svirači, ono na distanci, pa možda neko naruči hit ‘I tebe sam sit korooooonooooo’!! Gdje su gatarice? Svakako bi bilo naivnih kojima bi iz dlana vidjele bolje i brže nego da im čačkaju nos i čekaju nalaz do navečer. Gdje su poduzetni tamnoputi momci koji kupuju aute na ho-ruk? Ajde, kume, prodaj Passata, ako te korona zgrabi, šta će ti ‘vaki veliki?

Ovako, sve je samo velika tlaka i gnjavaža, procesija bez srca i duše… Tjeskoba i nemir. Kako bi rekao moj imenjak, valjalo bi to brendirat’…

Pročitajte i ovo

OPASNO

Rampa na prijelazu kod sv. Antuna opet “šteka”