Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -6C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -4C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Elizabeth se u svijet glume probila 2011. kada je glumila u triler drami 'Martha Marcy May Marlene' , za koju je bila nominirana za filmsku nagradu Critics 'Choice za najbolju glumicu 'Bilo je zastrašujuće odrastati u sjeni sestara, imale su pažnju...' Američke vlasti zabrinute su zbog desničarskih skupina i rasističkih ekstremista koji prijete prosvjedima zbog Bidenove izborne pobjede i očekuju nerede na dan inauguracije Uhićen s lažnom akreditacijom, imao je pištolj i 500 metaka U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 16. kola Bundeslige Stuttgart je na svom stadionu protiv Borussije Mönchengladbach odigrao 2-2, a domaćini su do remija došli iz penala u šestoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su poveli u 35. minuti iz penala kojeg je skrivio hrvatski nogometaš Borna Sosa. Siguran realizator bio je Lars Stindl. Sosa se iskupio u drugom poluvremenu kada je u 58. minuti nakon njegovog ubačaja Nicolás González pogodio za 1-1. No, Borussia Mönchengladbach je ponovno povela u 61. minuti, a strijelac je bio Denis Zakaria. Ipak, u šestoj minuti sudačke nadoknade Silas Wamangituka iz penala donosi Stuttgartu remi 2-2. Sosa skrivio penal pa asistirao treći put u posljednjih šest kola Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju i bile smo u šoku. Uvijek smo imale osjećaj da je negdje u blizini. Nije ostavljao prostor da se posumnja kako se događa nešto toliko užasno, ispričala je glumica Glumica (25) optužila vlasnika škole glume (68): 'Silovao me kad sam imala 17, nisam jedina'

Sport 'SLUČAJ DVORANA' Podijeli

Naš lokalni stožer voljan otvoriti dvorane za klubove; ostanu li zatvorene, sportski klubovi kreću s velikim pritiskom prema nadležnima

Više o problemu zatvaranja školskih dvorana znat će se u ponedjeljak, nakon odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

KARLOVAC – Odluka Ministarstva znanosti i obrazovanja o zatvaranju školskih sportskih dvorana za sportske klubove, a koja stupa na snagu od ponedjeljka, 7. rujna, dignula je na noge gotovo cijeli sport u Hrvatskoj, a kako doznajemo, situacija, što se Karlovca tiče, možda bude razriješena u ponedjeljak.

Spomenuta odluka, koja je doista u najmanju ruku začuđujuća i nelogična, otvorila je ogroman problem. Naime, u Karlovcu, ali i mnogim drugim gradovima u Hrvatskoj, sportski klubovi za treniranje, ali igranje utakmica, koriste sportske dvorane pri školama jer gradskih dvorana nema dovoljno da bi pokrile sve potrebe. U Karlovcu u Sportskoj dvorani jednostavno nema dovoljno termina preko tjedna da bi svi klubovi, osim onih koji imaju vlastita borilišta, mogli  nesmetano obavljati trenažne procese i igrati prvenstvene utakmice pa ne čudi da su u karlovačkim klubovima, od trenutka kada se doznalo za odluku Ministarstva, doslovno svi na nogama.

O spomenutom problemu se već razgovara, ministar Fuchs, navodno, ne pokazuje pretjerano razumijevanje

U medijima se pojavila informacija da će u Zagrebu ignorirati odluku Ministarstva i dopustiti klubovima korištenje sportskih dvorana pri školama, pa u Karlovačkoj športskoj zajednici očekuju da i Karlovac krene u tom smjeru. Naravno, ukoliko se takva odluka može donijeti, a da ima zakonsko uporište. Novi predsjednik KŠZ-a Željko Šančić u četvrtak nam je, neposredno nakon izbora, odgovorio da će promptno stupiti u kontakt s Ministarstvom i učiniti sve kako bi došlo do promjene odluke jer ona, i po njegovom mišljenju, nikako nije dobra. Doznajemo i da je u petak na sastanku predstavnika svih lokalnih stožera s onim nacionalnim bilo riječi o ovoj temi, ali da navodno ministar Fuchs nije pokazao pretjerano razumijevanje te i dalje tvrdo drži svoje stajalište po tom pitanju.

U ponedjeljak će se znati više, sve ovisi o Nacionalnom stožeru civilne zaštite

Situacija, barem što se Karlovca tiče, mogla bi biti razriješena u ponedjeljak, no to ovisi o tome hoće li Nacionalni stožer civilne zaštite odluku o otvaranju dvorana prepustiti u ruke lokalnih stožera. Ukoliko se to dogodi, naš županijski stožer, doznajemo, voljan je, zbog dobre epidemiološke situacije u županiji, odobriti korištenje školskih dvorana sportskim klubovima, naravno, uz poštivanje uputa i mjera zaštite. U tom slučaju takva bi odluka bila odmah donesena i klubovi bi već od ponedjeljka mogli nastaviti koristiti školske dvorane.

Međutim, ukoliko Nacionalni stožer civilne zaštite ne prepusti odluku o ovome lokalnim stožerima, tada će oni biti nemoćni i dvorane će od ponedjeljka biti zatvorene za klubove. Ako se to dogodi, doznajemo da se u klubovima već skupljaju potpisi, kojima bi se, uz pomoć KŠZ-a, izvršio jak pritisak na nadležne i pokušala ishoditi promjena sadašnje odluke.

Još jedna u nizu odluka donesenih za vrijeme pandemije koja je izazvala veliku buru

Ova odluka Ministarstva znanosti i obrazovanja o zatvaranju školskih dvorana za sportske klubove samo je jedna u nizu odluka donesenih od nadležnih institucija u doba pandemije koronavirusa koja je izazvala veliku buru. U proteklih mjeseci svi smo bili svjedoci odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite koje su izazivale čuđenje i bile prilično kontradiktorne stanju na terenu ili pak izazivale izravne štete onima koji su tim odlukama bili zahvaćeni, a slične su odluke dolazile i od strane nekih sportskih saveza. Razumijemo odgovornost svih nadležnih prema zdravlju građana u doba pandemije, pa tako i zdravlju sportaša i svih ostalih sudionika sportskih događanja, no dojma smo da se odluke ne bi trebale donositi ishitreno i da bi o njima trebalo jako dobro promisliti prije nego se donesu. Jer gotovo svaka odluka gospodarstvu, a u nekim slučajevima i sportu, nanese izravnu financijsku štetu i sasvim se opravdano može postaviti pitanje donosi li ona dobrobit ili ne. Možda je problem u tome što sve te preporuke i mjere donose oni kojima iste te mjere ne donose nikakvu štetu. Barem ne financijsku.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Pobjedom u Rijeci nad Drenovom karlovačke se odbojkašice vratile na vrh ljestvice