Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Karlovac NASELJE BISERA Podijeli

Naselje M.Marulića u Karlovcu nakon radova: Zebre vode u garažu, koševi bez dna, vlaga na zgradama…

Svi nedostaci bit će ispravljeni prije tehničkog pregleda, kažu u Gradu Karlovcu

Za rubriku “vjerovali ili ne” ili za foto album bisera, mogao bi poslužiti novi, nakon završenih radova, obnovljeni izgled karlovačkog Naselja Marka Marulića.

Naselje gotovo u centru grada, tik uz tržnicu i policiju, dobilo je zaista novo ruho, reklo bi se “biserno”. Upravo tako nazivaju njegovi stanovnici niz rješenja nakon rekonstrukcije, a na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća i vijećnicu Možemo Draženku Polović zanimalo je jesu li radovi gotovi i koliko su koštali.

Stanari dotad ne staju nabrajati rješenja u svom naselju: Jednosmjerna cesta je za potrebe devastacije naselja proširena, sa svake strane ceste u širini 50-ak cm iskopana je zemlja i nasipan je šljunak, a nakon završetka radova nije vraćena u prvobitno stanje, nego je ostala devastirana.

U projektu nije bilo ni mjesto za invalide pa je stavljeno na nužni prolaz ulaza.

Potom, na nekad travnatoj površini sada su ostaci materijala i blato u centru grada, u dijelovima naselja rubnjaka malo ima, pa malo nema, malo idu krivo, pa malo pravo.

Tako su prilikom kopanja rova za polaganje nove instalacije razvaljene ploče od brušenog kulira na ukupno 7 ulaza u naselju.
-To je trebalo vratiti u prvobitno stanje, stanari nisu po tim pločama vozili bagere i štemali po njima, zaključuju. 

Još jedan biser je i rješenje gdje se nije “spustio” pješački rubni kamen na završetku nogostupa kako bi se osobama s invaliditetom olakšalo kretanje u kolicima ili pak roditeljima koji guraju kolica. Ravnine s asfaltom nema.

U naselju je postavljeno i 7 novih koševa za smeće, no oni su šuplji, sljedeća je to epizoda iz ovog serijala “Vjerovali ili ne”, a nevjerojatno rješenje je i zebra koja vodi u garažu.

2,4 milijuna dao Grad, a 2,4 milijuna Vodovod i kanalizacija

Pročelnica Ana Hranilović Trubić  rekla je da su radovi  završeni, trenutno se priprema dokumentacija za tehnički pregled. Vrijednost radova gradskog dijela bila je 2,4 milijuna i dio kojeg je financirao VIK 2,4 milijuna kuna, kazala je na vijeću.

-Što se tiče zebri koje idu u garažu, uz samu garaže nalaze se staze, odnosno nogostupi i tamo su zebre iscrtane prema projektu, a preko njih se prelazi da bi bio spoj s dva nogostupa. Što se tiče problema s kulirom, radi se o zgradi u Naselju M.Marulića 3, a popravci još nisu napravljeni, riješit će ih Vodovod i kanalizacija, kazala je.

Grad Karlovac trenutno rješava problem vlage u zgradi na broju 1 u kojoj se pojavila vlaga na fasadi, a to se rješava u dogovoru s nadzornim inženjerom, dodala je.

Svi nedostaci bit će uklonjeni prije tehničkog pregleda, poručila je pročelnica Hranilović Trubić.

 

Pročitajte i ovo

NAPREDAK

Karlovačka Čistoća puna planova za ovu godinu: Obnovit će vozni park, ali i povećati odvoz smeća i uvesti nove linije